Aktual

Berita terkini di PresUniv

Tanggal Post: 20 Nov 2019

President University frequently organizes a company visit so that students could gain hands-on learning experience from the industry. This time, students of Law Study Program President University visited Bank Syariah Mandiri's Legal Group, located in Wisma Mandiri 11th floor, South Jakarta (15/8). This visit was done to increase students’ knowledge about the legal aspects of Islamic banking.

The students of Law Study Program President University received a warm welcome from the Head of Legal Group Bank Syariah Mandiri Irfan Lesmana and the Head of Corporate Culture Management Bank Syariah Mandiri Farida Widyastuti. On this occasion, both explained the legal aspects and the basic concept of the contract in Islamic banks. Furthermore, students also learned the history and corporate culture of Bank Syariah Mandiri.

In addition, this visit was part of the Islamic and Family Law course that is taught by Bayu Imantoro, S.H., M.H. He hoped that through this visit, students could learn the intricacy of working in the Islamic bank industry so they would be well prepared for professional work after they graduate. (SL)

Mahasiswa Hukum President University Mengunjungi Legal Group Bank Syariah Mandiri untuk Mempelajari Aspek Hukum Perbankan Syariah

Kunjungan mahasiswa ke perusahaan terus dilakukan President University untuk memberikan pengalaman belajar secara langsung dari para praktisi. Kali ini, mahasiswa program studi Hukum President University mengadakan kunjungan ke Legal Group Bank Syariah Mandiri yang terletak di Wisma Mandiri lantai 11, Jakarta (8/15). Kunjungan ini dilakukan agar mahasiswa dapat memperdalam pengetahuannya tentang aspek hukum perbankan syariah.

Mahasiswa President University disambut langsung oleh Head of Legal Group Bank Syariah Mandiri Irfan Lesmana dan Head of Corporate Culture Management Bank Syariah Mandiri Farida Widyastuti. Dalam kesempatan ini, keduanya menjelaskan aspek hukum dan konsep dasar akad dalam bank syariah. Selain itu, mahasiswa juga memempelajari sejarah dan budaya korporasi dari Bank Syariah Mandiri.

Sebagai informasi, kunjungan ini merupakan bagian dari mata kuliah Islamic and Family Law yang diampu oleh Bayu Imantoro, S.H., M.H. Ia berharap melalui kunjungan ini, mahasiswa dapat mengetahui seluk beluk dunia kerja di industri bank syariah dan menjadi lebih siap untuk bekerja nantinya. (SL)