Aktual

Berita terkini di PresUniv

Tanggal Post: 02 Sep 2019

Education plays a vital role in determining the sustainability of a nation as it indirectly contributes to attaining the quality of people’s lives.  Education is fundamental for the personal, social, and economic growth of nation. Analyzing on this crucial issue and as a part of developing education in Indonesia, PT. Astra International TBK presented “Astra1st scholarship”, a one-year comprehensive development scholarship program to 40 selected active undergraduate students in Java and Bali.

Going through many required steps such as administration selection, psychology test, focus group discussion, and interview session, two President University students Angela Shinta (Management 2017) and Monica (Accounting 2017) have succeeded to receive Astra1st scholarships. Due to their remarkable academic achievements and precise organization experiences, these two girls beat the other 9000 applicants and joined the 40 Astra1st scholarship awardees.

By receiving this scholarship, they do not only get the education funding support, but they also have a chance to join the self-development programs. They will join training and mentoring session to prepare them to the real work life. In the future, they will also get a chance to manage the real business project which is given directly by Astra.

“We hope we can inspire many people through the works we will do together in this scholarship project. Further, we also hope that our works will benefit others and contribute to Indonesia development,” said Angela.

Angela and Monica revealed that they got the information about this scholarship through Astra Talk event which was held by President University a few months ago. According to them, this scholarship program is a valuable opportunity for a university student.

“This is a golden opportunity that will never come twice, hopefully, this program can be a means for our self-development. Of course, we thank the Head of Accounting Study Program Mrs. Ina and the Head of Management Study Program Mrs. Genoveva who always support and motivate us through all the tough process,” Angle closed. (CC/SL)

Pendidikan memainkan peranan penting dalam menentukan keberlangsungan hidup suatu negara, yang secara tidak langsung berkontribusi untuk meningkatkan kualitas kehidupan masyarakat.  Pendidikan merupakan hal mendasar bagi pertumbuhan pribadi, sosial dan ekonomi sebuah bangsa. Bertumpu pada isu krusial ini dan sebagai bentuk nyata sumbangsih untuk perkembangan pendidikan di Indonesia, perusahaan multinasional diversifikasi, PT. Astra International TBK mengulurkan bantuan beasiswa kepada 40 mahasiswa aktif berprestasi yang tersebar di beragam universitas di Pulau Jawa dan Bali melalui program pengembangan komprehensif Astra1st.

Setelah melalui berbagai tahap seperti menjalani seleksi administrasi, psikotes, focus group discussion, serta sesi interview, dua mahasiswa President University Angela Shinta (Manajemen 2017) dan Monica (Akuntansi 2017) berhasil mendapatkan beasiswa Astra1 ini. Berkat prestasi akademik dan pengalaman berorganisasi yang mereka miliki, kedua gadis ini berhasil mengalahkan lebih dari 9000 pendaftar lain dan bergabung dalam jajaran 40 penerima beasiswa Astra1st.

Dengan menerima beasiswa ini, mereka tidak hanya mendapatkan dukungan dana pendidikan saja, namun juga program pengembangan diri. Mereka akan diberikan pelatihan dan bimbingan secara langsung untuk menghadapi dunia kerja. Ke depannya, mereka akan mendapat kesempatan untuk mengerjakan proyek bisnis secara langsung yang diberikan oleh Astra.

“Kami harap kami dapat menginspirasi banyak orang melalui karya yang akan kami kerjakan melalui program Astra1st ini. Selain itu, kami juga ingin pekerjaan kami bermanfaat bagi orang lain dan memberikan kontribusi kepada Indonesia,” ujar Angela.

Kedua gadis ini mengaku mendapatkan informasi ini dari Astra Talk, sebuah seminar yang diadakan di President University beberapa waktu lalu. Menurut mereka, program beasiswa ini merupakan kesempatan yang langka dan berharga bagi seorang mahasiswa.

“Ini adalah peluang emas yang tidak akan pernah datang dua kali, semoga program ini bisa menjadi sarana untuk pengembangan diri kami. Tentunya terima kasih kepada Kaprodi Akuntansi Bu Ina dan Kaprodi Manajemen Bu Genoveva yang sudah selalu mendukung dan memotivasi selama proses seleksi yang panjang ini berlangsung,” tutup Angela. (CC/SL)