Published: 15 Mar 2021

Monday (15/3), a team from Sekolah Tinggi Teologi Bethel Indonesia (STTBI), Jakarta, paid a visit to the President University (PresUniv) campus in the Jababeka industrial area, Cikarang, Bekasi. The team led by Dr. Frans Pantan, Chairman of STTBI, was welcomed directly by the Rector of PresUniv, Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto in the Conference Room, Campus PresUniv. Said Frans Pantan, "We conducted this visit in order to study and strengthen secretarial governance and Unit Penjaminan Mutu Internal at STTBI."

Meanwhile, in his speech, Prof. Jony said, "Today's agenda is a follow-up to the Memorandum of Understanding or MoU signed by PresUniv and STTBI some time ago." After giving remarks, the event continued with sharing from various bureaus, units and directorates in PresUniv. Such as, sharing from the Bureau of Public Relations, Legal and Secretariat, Software Development, Higher Education Database (PDPT), Academic Bureau, Library and Direktorat Penjaminan Mutu Internal (DPMI).

After the presentation from each bureau and unit in PresUniv, the STTBI team spread out. They went into more detail about each bureau and unit's duties and functions, including governance and tips and tricks. (JB Susetiyo, PR team. Photo: Silvia).

Tim STTBI Lakukan Kunjungan ke PresUniv

Senin (15/3), rombongan dari Sekolah Tinggi Teologi Bethel Indonesia (STTBI), Jakarta, melakukan kunjungan ke kampus President University (PresUniv) di kawasan industri Jababeka, Cikarang, Bekasi. Rombongan yang dipimpin oleh Dr. Frans Pantan, Ketua STTBI, tersebut diterima langsung oleh Rektor PresUniv, Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto di Conference Room, Kampus PresUniv. Kata Frans Pantan, “Kunjungan ini kami lakukan dalam rangka mempelajari dan memperkuat tata kelola kesekretariatan serta Unit Penjaminan Mutu Internal di STTBI.”

Sementara, dalam sambutannya Prof. Jony mengungkapkan, “Agenda hari ini merupakan tindak lanjut dari Nota Kesepahaman atau MoU yang ditandatangani oleh PresUniv dan STTBI beberapa waktu lalu.” Usai memberikan sambutan, acara dilanjutkan dengan sharing dari berbagai biro, unit dan direktorat yang ada di PresUniv. Di antaranya, sharing dari Biro Public Relations, Legal dan Kesekretariatan, Software Development, Pangkalan Data Perguruan Tinggi (PDPT), Biro Akademik, Perpustakaan dan Direktorat Penjaminan Mutu Internal (DPMI).

Usai paparan dari masing-masing biro dan unit di PresUniv, rombongan STTBI menyebar. Mereka akan melakukan mendalami lebih detail tentang tugas dan fungsi dari masing-masing biro dan unit, termasuk tata kelola serta tip dan triknya. (JB Susetiyo, tim PR. Foto: Silvia).