Published: 05 Mar 2021

At the end of February, many areas in Indonesia were hit by floods. One of them is Pantai Harapan Jaya Village, Muara Gembong District, Bekasi. To help relieve flood victims, Thursday (4/3), President University (PresUniv) and Jababeka Peduli from Jababeka Infrastruktur collaborated with the Bekasi Regency Government held social service activities by conducting free health checkup.

Health checkup conducted by dr. Eddy and dr. Novi and the team run smoothly and conducive. A total of 105 residents, ranging from children to the elderly, came to have their health checked. Most of them experience dizziness, stomach pain and also water fleas. The residents who attended were not only checked but also given medicines. In addition, the team also distributed food and masks for free because there were still many residents who did not wear masks. Mahir Nuwarman, Head of Pantai Harapan Jaya Village, expressed his gratitude. "I am delighted because President University and Jababeka want to care and help residents who are located far from the city center," he said.

As the Jababeka Peduli community leader, Diane Damayanti said she was happy to be able to carry out social health services with PresUniv. She hopes that in the future, she can do more social activities with PresUniv. (Silvia Desi Betrice, PR team. Photo: Silvia)

Bakti Sosial Kesehatan oleh PresUniv dan Jababeka Peduli

Akhir Februari lalu banyak daerah di Indonesia yang dilanda banjir. Salah satunya Desa Pantai Harapan Jaya, Kecamatan Muara Gembong, Bekasi. Untuk membantu meringankan korban banjir, Kamis (4/3), President University (PresUniv) dan Jababeka Peduli dari Jababeka Infrastruktur, bekerja sama dengan Pemerintah Kabupaten Bekasi, mengadakan kegiatan bakti sosial dengan melakukan pemeriksaan kesehatan gratis.

Pemeriksaan kesehatan yang dilakukan oleh dr. Eddy dan dr. Novi beserta tim berjalan lancar dan kondusif. Sebanyak 105 warga, mulai anak-anak hingga orang tua, datang memeriksakan kesehatannya. Kebanyakan dari mereka mengalami pusing, sakit lambung dan juga kutu air. Warga yang hadir tidak hanya diperiksa, tapi juga diberikan obat-obatan. Selain itu, tim juga membagi-bagikan makanan dan masker secara gratis, karena masih banyak warga yang tidak menggunakan masker. Mahir Nuwarman, Kepala Desa Pantai Harapan Jaya, mengucapkan terima kasih. “Saya sangat senang karena President University dan Jababeka mau peduli dan membantu warga desa yang letaknya jauh dari pusat kota ini,” katanya.

Diane Damayanti, selaku pembina komunitas Jababeka Peduli, mengaku senang bisa melakukan bakti sosial kesehatan bersama PresUniv. Ia berharap ke depan bisa melakukan lagi kegiatah sosial bersama PresUniv. (Silvia Desi Betrice, tim PR. Foto: Silvia)