Published: 02 Mar 2021

Thursday (25/2), the Internship & Career Center (ICC) Bureau held a 2021 Virtual Internship & Career Fair (VICF). This activity will be held from February to March. "ICC is organizing this event to facilitate students who will start their internships in the coming semester," said JB Susetiyo, Director of ICC, who is usually called JBS.

In addition, continued JBS, this event was exclusively intended for all PresUniv graduates and alumni. "This is according to requests from participating companies. Because they want to recruit graduates who already have work experience, through an internship program, and are fluent in foreign languages,” said JBS. For 2021, the ICC is targeting multiple companies to participate in activities that were held virtually during the pandemic.

On Thursday, PT Esri Indonesia, a company engaged in the geographic information system business, attended in this event. Nadira Nuri Auliani, Community Development Executive, Education and Community Esri Indonesia, said, "We open internship opportunities for PresUniv students from various study programs. So, not only those from the Information System or Information Technology Study Program. During pandemic, internships are also practiced virtually. Apart from that, we also provide opportunities for students to do joint research and they can use the results as material for thesis." (Gilang Suryanata, PR team)

ICC Gelar Virtual Intership & Career Fair 2021

Kamis (25/2), Biro Internship & Career Center (ICC) menggelar Virtual Internship & Career Fair (VICF) 2021. Kegiatan ini akan berlangsung selama Februari sampai Maret. “ICC menyelenggarakan event ini untuk memfasilitasi mahasiswa yang akan mulai magang pada semester mendatang,” ungkap JB Susetiyo, Direktur ICC, yang biasa disapa JBS.

Selain itu, lanjut JBS, ajang ini secara eksklusif ditujukan untuk seluruh lulusan dan alumni PresUniv. “Ini sesuai permintaan dari perusahaan-perusahaan yang berpartisipasi. Sebab mereka ingin merekrut lulusan yang sudah mempunyai pengalaman bekerja, melalui program magang, dan fasih berbahasa asing,” papar JBS. Untuk 2021, ICC menargetkan puluhan perusahaan bisa berpartisipasi pada kegiatan yang selama masa pandemi diselenggarakan secara virtual.

Pada Kamis, hadir PT Esri Indonesia, perusahaan yang bergerak dalam bisnis sistem informasi geografi. Nadira Nuri Auliani, Community Development Executive, Education and Community Esri Indonesia, mengungkapkan, “Kami membuka peluang magang bagi mahasiswa PresUniv dari berbagai program studi (prodi). Jadi, bukan hanya yang dari Prodi Information System atau Information Technology. Selama masa pandemi, magang juga dilakukan secara virtual. Selain itu, kami juga membuka peluang bagi mahasiswa untuk melakukan riset bersama yang hasilnya bisa mereka gunakan sebagai bahan penulisan tesis.” (Gilang Suryanata, tim PR)