Published: 28 Jan 2021

President University (PresUniv), in collaboration with British Chamber (BritCham) Indonesia and British Council Indonesia, held a webinar entitled “Useful Techniques and Scholarships Opportunities to Study in UK", Wednesday (27/01). This webinar aims to give information for PresUniv alumni and students who wish to get a scholarship to study in England. The speakers for this webinar are Chenny, Business Development Services Officer at BritCham, Andri Wulan, Recruitment Marketing Team at BritCham, and Yuli Vega Tukidjo, Marketing Officer Study UK at British Council.

Chenny said, BritCham founded Human Capital and Education Center, which aims to help Indonesian students who wish to continue their studies in England. There are 10 BritCham partner universities, such as University of Lincoln, Glasglow Caledonian University, dan Teesside University. BritCham will assist Indonesian students select universities, qualifications and English training, travel, accommodation, visa, and employer match-making.

Andri Wulan, who is usually called Arin, explained the reasons why studying in England is a must. He said all majors and courses there followed the needs of the private sector. “So, we have a greater chance to understand market developments,” said Arin. Meanwhile, Vega explained the learning system and safe travel for international students to England in the midst of pandemic. Moreover, Vega also revealed that British Council offers a GREAT Scholarship for one-year postgraduate program students. Information about this, continued Vega, is on the page study-uk.britishcouncil.org. (Putri Krisna Paramita, team PR)

Peluang Beasiswa Belajar di Inggris bagi Mahasiswa PresUniv

President University (PresUniv), bekerja sama dengan British Chamber (BritCham) Indonesia dan British Council Indonesia, mengadakan webinar bertajuk "Useful Techniques and Scholarships Opportunities to Study in UK", Rabu (27/01). Webinar ini bertujuan memberikan informasi bagi alumni dan mahasiswa PresUniv yang ingin mendapatkan beasiswa belajar di Inggris. Pembicara dalam webinar ini adalah Chenny, Business Development Services Officer di BritCham, Andri Wulan, Recruitment Marketing Team di BritCham, dan Yuli Vega Tukidjo, Marketing Officer Study UK di British Council.

Ungkap Chenny, BritCham mendirikan Human Capital and Education Center yang bertujuan membantu pelajar Indonesia yang ingin melanjutkan studi ke Inggris. Ada 10 universitas rekanan BritCham, seperti University of Lincoln, Glasglow Caledonian University, dan Teesside University. BritCham akan membantu pelajar Indonesia dalam menyeleksi universitas, kualifikasi dan pelatihan bahasa Inggris, travel, akomodasi, visa, dan employer match-making.

Andri Wulan, yang biasa disapa Arin, memaparkan alasan mengapa harus kuliah di Inggris. Katanya, semua jurusan dan mata kuliah di sana mengikuti kebutuhan sektor swasta. “Jadi, kita berpeluang lebih besar untuk memahami perkembangan pasar,” ungkap Arin. Sementara, Vega memaparkan sistem pembelajaran dan perjalanan yang aman bagi pelajar internasional ke Inggris di tengah pandemi. Selain itu, Vega juga mengungkapkan, British Council menawarkan beasiswa GREAT Scholarship bagi mahasiswa program pascasarjana satu tahun. Informasi soal ini, lanjut Vega, ada di halaman study-uk.britishcouncil.org. (Putri Krisna Paramita, tim PR)