Published: 24 Dec 2020

The Industry 4.0 era has made the digital world closer to everyday life. Nguyen Hoang Long delivered this, an alumnus of the Information Technology Study Program, batch 2002, President University (PresUniv), who now works as a lecturer at Texas University, USA, in the ITalk Webinar: The Future of Computer Science, Wednesday (23/12). Long explained, this is evidenced by technological developments, such as robots and self-driving cars, which increasingly resemble human capabilities. "Technology will help us to be more productive," he said.

However, according to Long, with the advantages that technology brings, humans must not be complacent. On the contrary, humans must continue to adapt to existing developments. "By focusing on the areas we are good at and a positive mindset, it will be easier for us to adapt," he said.

Long, who comes from Vietnam, is grateful to study at PresUniv. According to him, lectures at PresUniv in English and collaboration with companies in the Jababeka industrial area open opportunities for Long to have the knowledge and skills needed by the world of work. Studying at PresUniv also made it easier for Long to build connections with students from various regions and countries. (GN/PT)

Sharing Session bersama Alumni PresUniv yang Menjadi Dosen Texas University

Era Industry 4.0 membuat dunia digital kian dekat dengan kehidupan sehari-hari. Ini disampaikan oleh Nguyen Hoang Long, alumni Prodi Teknik Informatika angkatan 2002, President University (PresUniv), yang kini bekerja sebagai dosen di Texas University, AS, dalam Webinar ITalk: The Future of Computer Science, Rabu (23/12). Urai Long, ini dibuktikan dengan perkembangan teknologi, seperti robot dan self-driving car, yang semakin menyerupai kemampuan manusia. “Teknologi itu akan menolong kita agar menjadi lebih produktif,” ungkapnya.

Namun, menurut Long, dengan keuntungan yang dibawa oleh teknologi, manusia tak boleh terlena. Sebaliknya, manusia harus terus beradaptasi dengan perkembangan yang ada. “Dengan fokus dalam bidang yang kita kuasai dan mindset positif akan memudahkan kita untuk beradaptasi,” ujarnya.

Long yang asal Vietnam ini bersyukur kuliah di PresUniv. Sebab, menurutnya, perkuliahan di PresUniv yang menggunakan bahasa Inggris serta kolaborasi dengan perusahaan di kawasan industri Jababeka membuka kesempatan bagi Long untuk memiliki pengetahuan dan keterampilan yang dibutuhkan dunia kerja. Selain itu, kuliah di PresUniv juga memudahkan Long membangun koneksi dengan mahasiswa-mahasiswa dari berbagai daerah dan negara. (GN/PT)