Published: 09 Nov 2020

On October 31, 2020, Rey Abraham (International Relations 2018) won Second Place in the Public Speaking category in Communication in Action (COMIC) 2020, an annual competition on a national-scale organized by the Communication Department of BINUS University. This year, COMIC was held online with the theme "Youth Against Mis- and Disinformation", to create a critical society that is not easily affected by hoaxes or mis- and dis-information.

In his speech, Rey explained the urgency and facts of eg and dis-information, as well as outlining its meaning and impact. Furthermore, he emphasized the importance of being critical in accepting media arguments, one of which is by double-checking the truth of the news conveyed. At the end of his speech, Rey reminded the younger generation to always be selective and seek information from reliable sources.

A week earlier, Rey also won Best Delegate at the London School Model United Nations (LSMUN) 2020, a simulation of the UN conference held by LSPR every year. In this year's LSMUN, Rey represented the Republic of India in the council of WHO (World Health Organization) with the topic of Coronavirus as a Spiraled Pandemic Fear and Global Threat. LSMUN was held online via zoom on 24-25 October 2020.

During the MUN, Rey emphasized the importance of discussing and dealing with Covid-19 immediately. After conveying India's condition after Covid-19, Rey invited all countries to work on global cooperation in fighting this pandemic. Rey emphasized that international frameworks such as lockdowns carried out by each country, immunity research, and vaccines must be reviewed to work more effectively.

Seeing his extraordinary performance and proficiency in expressing opinions, these two competitions finally named Rey Abraham, President University's International Relations student as the winner. (PT/SL)

Rey Abraham Menangkan Dua Kompetisi Bergengsi, Juara Kedua Communication in Action (COMIC) 2020 dan Best Delegate di London School Model United Nations (LSMUN) 2020

Pada 31 Oktober 2020, Rey Abraham (Hubungan International 2018) meraih Juara II kategori Public Speaking di Communication in Action (COMIC) 2020, kompetisi tahunan berskala nasional yang diselenggarakan oleh Departemen Komunikasi BINUS University. Tahun ini, COMIC diadakan secara online dengan mengangkat tema “Youth Against Mis- and Disinformation”, guna menciptakan masyarakat yang kritis dan tidak mudah terpengaruh hoax atau mis dan dis informasi.

Dalam pidatonya, Rey memaparkan urgensi dan fakta keberadaan mis dan dis informasi, serta menguraikan makna dan dampaknya. Lebih lanjut, Ia menekankan pentingnya bersikap kritis dalam menerima argumen media, salah satunya dengan mengecek ulang kebenaran berita yang disampaikan. Di akhir pidatonya, Rey mengingatkan generasi muda untuk selalu selektif dan mencari informasi dari sumber yang terpercaya.

Seminggu sebelumnya, Rey juga memenangkan Best Delegate di London School Model United Nations (LSMUN) 2020, simulasi konferensi PBB yang diadakan oleh LSPR setiap tahunnya. Dalam LSMUN tahun ini, Rey mewakili Republik India di dewan WHO dengan topik Coronavirus sebagai Ketakutan Pandemi Spiral dan Ancaman Global. LSMUN ini diadakan secara online melalui zoom pada 24-25 Oktober 2020.

Selama MUN berlangsung, Rey menekankan pentingnya membahas dan menangani Covid-19 dengan segera. Usai menyampaikan kondisi India pasca Covid-19, Rey mengajak seluruh negara untuk menggarap kerja sama global dalam memerangi pandemi ini. Rey menegaskan, kerangka kerja internasional seperti lockdown yang dilakukan oleh masing-masing negara, penelitian imunitas dan vaksin harus ditinjau ulang agar bekerja dengan lebih efektif.

Melihat penampilan dan ketangkasannya yang luar biasa dalam mengutarakan pendapat, kedua kompetisi ini akhirnya menetapkan Rey Abraham, mahasiswa Hubungan Internasional President University sebagai juara. (PT/SL)