Published: 13 Oct 2020

Leadership is one of the main characters that are very much needed both in organizations or professional working field. A leadership skill enables a person in decision making, teamwork management, as well as leading the team towards the vision. This reason urged President University Student Union (PUSU) to create President Youth Leadership Camp or PYLC 2020 as their annual agenda to develop students’ leadership skills at a young age. This year, PYLC chose to bring “Understanding Your Leadership Super Powers” as the theme.

“We believe that every youngster has their own leadership skills, but many of them have not discovered this potential in themselves yet. Through PYLC 2020, we hope that all participants can discover their own potential which will be very useful for them in the future,” said I Komang Adi Wijaya, Project Manager of PYLC 2020.

Held through Zoom Meeting on 10-12 October 2020, PYLC 2020 invited Randa Sandhita, a founder and E.D of @katalisatormuda.idn who encouraged participants to understand and maximize their own leadership potential. Other than that, PYLC 2020 also invited Kristo Immanuel, a famous impersonator who shared his experience of having the characters of a leader.

This event was opened for the public and was attended by more than 140 participants. By inviting competent young speakers, I Komang Adi Wijaya hoped that the values delivered are more easily accepted and suits the mindset of young people, as the next generation that rules the nation. (GN/SL)

President University Student Union Ajak Mahasiswa Menggali Jiwa Kepemimpinan melalui President Youth Leadership Camp (PYLC) 2020

Kepemimpinan merupakan salah satu karakter utama yang sangat dibutuhkan baik dalam dunia organisasi, maupun dunia pekerjaan secara profesional. Jiwa kepemimpinan memampukan seseorang untuk mengambil keputusan dengan tepat,  mengatur kerjasama tim, serta membawa tim melangkah menuju visi. Oleh karena itu, Badan Eksekutif Mahasiswa President University atau yang biasa disebut PUSU (President University Student Union) mengadakan President Youth Leadership Camp (PYLC) 2020, sebuah agenda tahunan yang diadakan untuk mengembangkan karakter kepemimpinan di usia muda. Tahun ini, PYLC 2020 mengambil tema “Memahami Kekuatan Kepemimpinan dalam Diri Kita”.

“Kami yakin bahwa setiap anak muda pasti punya leadership skill-nya masing-masing, namun banyak yang belum menemukan potensi tersebut dalam diri mereka sendiri. Melalui PYLC 2020, kami berharap seluruh peserta dapat menemukan potensi diri masing-masing yang akan sangat berguna bagi mereka di kemudian hari,” ujar I Komang Adi Wijaya, ketua panitia PYLC 2020.

Diselenggarakan melalui Zoom Meeting pada tanggal 10-12 Oktober 2020, PYLC 2020 mengundang Randa Sandhita, seorang founder dan E.D @katalisatormuda.idn, yang mengajak para peserta memahami dan memaksimalkan potensi kepemimpinan dalam diri mereka. Selain itu ada Kristo Immanuel, seorang impersonator terkenal yang menceritakan pengalamannya tentang bagaimana memiliki karakter sebagai seorang pemimpin.

Acara ini dibuka untuk kalangan umum, dan diikuti oleh lebih dari 140 peserta. Dengan mengundang pembicara-pembicara muda yang berkompeten, I Komang Adi Wijaya berharap pesan-pesan yang disampaikan lebih mudah diterima dan sesuai dengan mindset para anak muda sebagai calon-calon penerus bangsa. (GN/SL)