Published: 30 Sep 2019

As an international University in Indonesia, President University becomes the place where various cultures, ethnics, and religions meet. Around 98 international students who are mostly coming from China, Vietnam, Afghanistan, Timor Leste, Korea, and Japan came to President University this year. This fact has offered a unique international environment that other universities do not have.

In order to help them adapt to the university international environment, President University Student Union (PUSU) held the International Student Orientation 2019 (ISTO) on September 26-29, 2019. With the theme “Culture in Harmony”, ISTO 2019 wants to embrace the new international students to be united in harmony, put away all of the differences and create a strong bond between each other. “Differences cannot be the barrier to build good relations with each other. Because actually diversity is very beautiful,” explained Jane Sherly as Vice Project Manager ISTO 2019.

Through this orientation, international freshmen were introduced to the environment, rules, and regulations of President University. There were many valuable activities that help them to adjust to the international environment at President University and help to survive university life.

Furthermore, in order to implement the vision of President University which is to be an eminent university that produces leaders with an entrepreneurial spirit, multicultural, and global mindset, ISTO 2019 held a sub-event where all the international freshmen performed their culture song and dance. President University hoped that all students with the different cultural background will come together as one in diversity. (AC/SL)

International Student Orientation 2019: Tunjukkan Perbedaan, Bersatu dalam Harmoni

Sebagai universitas dengan lingkungan internasional, President University merupakan tempat bertemunya keberagaman antar budaya, etnis, dan agama. Kurang lebih 98 mahasiswa asing yang sebagian besar berasal dari Cina, Vietnam, Afghanistan, Timor Leste, Korea, dan Jepang datang untuk berkuliah di President University tahun ini. Fakta ini telah menghadirkan suasana internasional yang unik yang tidak didapatkan di universitas lain.

Untuk dapat beradaptasi dengan lingkungan internasional ini, President University Student Union (PUSU) mengadakan International Student Orientation 2019 (ISTO) pada 26-29 September 2019. Membawa  tema “Culture in Harmony”,  ISTO 2019 ingin merangkul mahasiswa internasional untuk menyatu dalam harmoni, menghargai perbedaan dan menciptakan hubungan yang kuat satu sama lain. “Perbedaan bukan alasan untuk tidak bisa membangun hubungan yang baik satu dengan yang lain. Karena sesungguhnya keberagaman  itu sangat indah,” jelas Jane Sherly sebagai Wakil Ketua Panitia ISTO 2019.

Melalui orientasi ini, semua mahasiswa internasional angkatan 2019 diperkenalkan kepada lingkungan dan peraturan President University. Orientasi ini juga menghadirkan berbagai kegiatan interaktif yang membantu mahasiswa untuk menyesuaikan diri dengan lingkungan di President University.

Selanjutnya untuk mengimplementasikan visi President University yaitu menjadi universitas terkemuka yang menghasilkan pemimpin dengan semangat kewirausahaan, multikultural dan pola pikir global, ISTO 2019 mengadakan acara dimana berbagai budaya dari tempat asal mahasiswa ditampilkan. Harapannya, seluruh mahasiswa dari berbagai latar belakang budaya dapat bergandengan tangan dan bersatu dalam keanekaragaman. (AC/SL)