Published: 30 Sep 2019

Experience is the best teacher.

A lesson is not only obtained from classroom learning, but also from an experience. Theory in the classroom will build the foundation of a student, but life's journey will build a person into a useful person in accordance with their profession.

This was shared by Roland Wiryawan as a speaker in a guest lecture with the theme “Pushing Limits” (25/9) at President University. As a filmmaker and co-founder of the Los Angeles Indonesian Film Festival, Roland shared his success story that is driven by courage and strong will.

With his achievements in the field of filming, Ronald motivated students majoring in visual communication design at President University to pursue their dreams despite many challenges that will be faced.

Danang Adi Wiratama, S.Ds., M.Ds, a lecturer of Visual Communication Design Study Program of President University in professional practice in design subject, strongly supports this activity. "As its title Pushing Limits, I want them to recognize their life's calling and fight for it despite the limitations," said Danang. (NA/SL)

Kuliah Tamu Desain Komunikasi Visual: Mengejar Mimpi di Tengah Keterbatasan

Pengalaman adalah guru terbaik.

Sebuah pelajaran tidak hanya didapatkan dari pembelajaran di kelas semata, tetapi juga dari sebuah pengalaman. Teori di dalam kelas akan membangun pondasi seorang mahasiswa, tetapi perjalanan hiduplah yang akan membangun seseorang menjadi pribadi yang berguna sesuai dengan profesinya.

Hal ini dibagikan oleh Roland Wiryawan sebagai pembicara pada kuliah tamu yang mengangkat tema Pushing Limits (25/9) di President University. Sebagai pembuat film dan salah satu pendiri dari Los Angeles Indonesian Film Festival, Roland membagikan kisah perjuangannya yang dimulai dari sebuah keberanian dan tekat yang kuat.

Dengan pencapaiannya dalam bidang perfilman, Ronald memberi motivasi kepada mahasiwa jurusan desain komunikasi visual di President University untuk terus mengejar mimpi mereka walaupun banyak tantangan yang akan dihadapi.

Danang Adi Wiratama, S.Ds., M.Ds, dosen Visual Komunikasi Desain President University yang mengajar mata kuliah professional practice in design sangat mendukung adanya kegiatan ini. “Seperti judul acaranya, Pushing Limits, saya ingin anak-anak mengenali apa panggilan hidup mereka dan mau memperjuangkannya sekalipun berhadapan dengan segala keterbatasan,” ungkap Danang. (NA/SL)