Published: 13 Apr 2021

After going through 3 series of events, starting from a national webinar, an E-Sport competition, and a Business Model Canvas competition, President University (PresUniv) finally celebrated the peak of its 19th birthday in the Final Night event on Saturday (10/4). This celebration took place online through the website and YouTube account of Dies Natalis PresUniv. The celebration was opened by singing the national anthem, Indonesia Raya and March PresUniv, followed by cutting tumpeng by Sandy Darmowinoto, B.Sc. (Hons), M.IT., Vice-Rector for Resources.

Before cutting the tumpeng, Sandy shared that initially, in 2002, PresUniv was named the Sekolah Tinggi Teknik Cikarang (STTC), and only in 2004, it became a full-fledged university. She then thanked and congratulated the committee for working hard so that this year's Dies Natalis can run well and smoothly even in a pandemic situation. She also hoped that next year the 20th celebration could take place offline and wished PresUniv the best. "We wish PresUniv continued success, and let us create more history, outstanding graduates, and PresUniv success stories. Happy Birthday, PresUniv," she concluded.

Final Night, the closing ceremony for Dies Natalis PresUniv 2021, presented various performances from PresUniv students, namely Olivia ft. RETRORE ft. galiLEO, PRIME, and Bayu Andaresta. In addition, this event also announced the winners' names in the E-Sport competition and the Business Model Canvas competition, which are also a series of events from this year's Anniversary. Then finally, the event was closed with a special guest star's performance, Idgitaf x fivein, with the current-hit songs, such as To The Bone, Cuek, and Leave The Door Open. (Silvia Desi Betrice. Photo: Silvia)

Dies Natalis PresUniv 2021: Youthopia; Where Darkness Exists, Light Subsists

Setelah melalui 3 rangkaian acara, mulai dari webinar nasional, kompetisi E-Sport, dan kompetisi Business Model Canvas, President University (PresUniv) akhirnya merayakan puncak ulang tahunnya yang ke-19 dalam acara Final Night pada Sabtu, (10/4). Perayaan ini berlangsung secara daring melalui website dan akun YouTube Dies Natalis PresUniv. Perayaan dibuka dengan menyanyikan lagu kebangsaan, Indonesia Raya dan March PresUniv, dilanjutkan dengan potong tumpeng oleh Sandy Darmowinoto, B.Sc.(Hons), M.IT., Wakil Rektor Bidang Sumber Daya.

Sebelum pemotongan tumpeng, Sandy menceritakan bahwa awalnya, pada 2002, PresUniv bernama Sekolah Tinggi Teknik Cikarang (STTC), dan baru di 2004 menjadi sebuah unversitas. Ia kemudian mengucapkan terima kasih dan selamat kepada para panitia penyelenggara yang telah bekerja keras sehingga Dies Natalis tahun ini dapat berjalan dengan baik dan lancar meski dalam situasi Pandemi. Ia pun berharap tahun depan perayaan yang ke-20 dapat berlangsung secara offline dan mendoakan yang terbaik untuk PresUniv. “Semoga PresUniv sukses terus, dan mari kita membuat lebih banyak sejarah, lulusan-lulusan berprestasi, dan kisah sukses dari presuniv. Happy Birthday, PresUniv,” tutupnya.

Final Night yang merupakan acara penutup untuk Dies Natalis PresUniv 2021 ini menyuguhkan berbagai penampilan dari mahasiswa PresUniv, yaitu Olivia ft. RETRORE ft. galiLEO, PRIME, dan Bayu Andaresta. Selain itu, dalam acara ini diumumkan juga nama-nama pemenang dalam kompetisi E-Sport dan kompetisi Business Model Canvas yang juga merupakan rangkaian acara dari Dies Natalis tahun ini. Lalu akhirnya acara ditutup dengan penampilan dari bintang tamu spesial, yaitu Idgitaf x fivein dengan membawakan lagu-lagu yang sedang hit, seperti To The Bone, Cuek, dan Leave The Door Open. (Silvia Desi Betrice. Foto: Silvia)