Published: 17 Sep 2019

Networking is important in an academic and professional world. It can help someone to expand their capabilities, obtain update information from the professional world, and get access to the resources needed in developing one's career in the future. As a university with an international environment, President University is fully aware of the importance of maintaining networking with their alumni, including alumni from China.

Responding to this, President University organized the Gathering of Chinese Graduates of President University last Saturday (14/9). Held at Menara Batavia, Jakarta, this event was opened by welcoming remarks from the Founder of President University S.D. Darmono and the Secretary of President University Foundation Dr. Ir. Chairy, S.E., M.M.

This is the first time for alumni from China to have a gathering event. "I am very happy to be here as this is the first gathering of the alumni of President University from China. I hope this gathering will not only be held in Indonesia but also will be held regularly in China in the future,” said Li Yong Mei, an alumnus of President University from China batch 2006.

President University will hold similar events regularly in the future to establish close relationships between fellow alumni and university. “Not only maintaining relationships among the alumni, but it is also important to maintain good communication between alumni and university. I hope that through this event, other academic and non-academic activities can be done to increase the knowledge of active students at President University,” said the Director of Alumni Bureau President University.

Furthermore, Rosalina also hopes that this event can pioneer the establishment of Chinese alumni associations of President University who is actively doing various activities to develop their skill, knowledge, and build networking. (SL)

Networking atau berjejaring merupakan hal yang penting dalam dunia pendidikan maupun dunia profesional. Hal itu dapat membantu seseorang untuk mengembangkan kemampuan yang dimiliki, memperbaharui informasi dari dunia profesional, serta mendapatkan akses ke sumber daya yang diperlukan dalam pengembangan karir seseorang di masa depan.  Sebagai universitas dengan nuansa internasional yang kuat, President University sangat menyadari pentingnya memelihara jejaring dengan para alumninya, termasuk alumni dari manca negara, salah satunya alumni President University dari Tiongkok.

Tanggapan ini diwujudkan dengan mengadakan pertemuan alumni President University asal Tiongkok pekan lalu. Diadakan di Menara Batavia, Jakarta, acara ini dibuka dengan sambutan dari Pendiri President University S.D. Darmono serta Sekretaris Yayasan Pendidikan President University Dr. Ir. Chairy, S.E., M.M.

Ini merupakan kali pertama bagi para alumni asal Tiongkok untuk berkumpul dan mengadakan pertemuan. “Saya sangat senang dapat hadir di pertemuan pertama alumni President University asal Tiongkok. Saya berharap tidak hanya di Indonesia, pertemuan ini akan rutin diadakan di Tiongkok nantinya,” ujar Li Yong Mei, alumni President University asal Tiongkok angkatan 2006.

Rencananya, acara serupa akan diadakan secara rutin oleh President University agar terjalin hubungan yang dekat antar sesama alumni dan universitas. “Tidak hanya membangun relasi antar alumni, penting juga untuk terus menjalin komunikasi antara universitas dan alumni. Harapan saya, melalui acara ini, dapat tercipta kegiatan-kegiatan akademik maupun non-akademik lainnya yang akan meningkatkan wawasan dari para mahasiswa aktif,” ujar Kepala Biro Alumni President University Rosalina.

Lebih lanjut, Rosalina juga berharap kegiatan ini dapat mendorong pembentukan ikatan alumni President University asal Tiongkok yang aktif melakukan berbagai kegiatan untuk mengembangkan diri dan membangun relasi. (SL)