Published: 28 Mar 2019

Ministry of Health and Health Office of Bekasi Regency collaborated with President University held an event titled “Gerakan Masyarakat Hidup Sehat (GERMAS)” at President University Student Housing, Cikarang (28/3). Started with aerobics, the event continued with free medical check-up and health consultancy.

President University’s staffs, students and representatives of Ministry of Health and Health Office of Bekasi Regency attended this event. GERMAS aimed to raise the awareness, desire, and ability of healthy lifestyle to improve the quality of life. GERMAS is also expected to encourage healthy lifestyle implementation, to increase community productivity, and to reduce health costs.

Kementerian Kesehatan dan Dinas Kesehatan Kabupaten Bekasi bekerja sama dengan President University menyelenggarakan sebuah acara bertajuk “Gerakan Masyarakat Hidup Sehat (GERMAS)” di President University Student Housing, Cikarang (28/3). Acara ini terdiri dari rangkaian senam sehat dan  pemeriksaan serta konsultasi kesehatan gratis.

Sejumlah karyawan dan mahasiswa President University serta sejumlah perwakilan dari Kementerian Kesehatan dan Dinas Kesehatan Kabupaten Bekasi turut meramaikan acara ini. Tujuan diadakannya GERMAS ialah untuk meningkatkan kesadaran, kemauan, dan kemampuan perilaku sehat masyarakat untuk meningkatkan kualitas hidup. GERMAS juga diharapkan dapat meningkatkan partisipasi dan peran serta masyarakat untuk hidup sehat, meningkatkan produktivitas masyarakat, dan mengurangi beban biaya kesehatan.