Published: 28 Mar 2018

Cikarang, Indonesia—President University (PresUniv) hosted Raja Napitupulu in a workshop titled “Menulis Itu Mudah” that was held in President University located in Jababeka Industrial area, Kota Jababeka, Cikarang (27/3). The event aimed to enhance the knowledge of book or article writing for lecturers of PresUniv. Approximately 20 lecturers attended the workshop.

Raja H. Napitupulu is actively conduct training and seminar about popular writing for academics. He succeeded in bringing the community he managed to "Ayo Menulis Populer # 1" to become a global community through Mata Garuda Institute.

Raja elaborate on how to get the writing published and how to write a catchy book or article that will catch the reader’s attention through the first paragraph. He also explain the how to publish academic writing that is usually consumed by academicians into a writing that can be enjoyed by all elements.

Cikarang, Indonesia—President University (PresUniv) menjamu Raja Napitupulu dalam sebuah workshop yang bertajuk “Menulis Itu Mudah” yang diselenggarakan di kampus President University yang berlokasi di kawasan industry Jababeka, Kota Jababeka, Cikarang (27/3). Acara ini bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan menulis buku atau artikel bagi para dosen PresUniv. Setidaknya 20 dosen menghadiri acara ini.

Raja H. Napitupulu aktif mengisi Training dan Seminar tentang kepenulisan populer bagi akademisi. Ia berhasil membawa komunitas yang ia kelola yaitu “Ayo Menulis Populer #1” menjadi komunitas mendunia melalui Mata Garuda Institute.

Raja menjelaskan mengenai cara bagaimana untuk membuat sebuah tulisan dapat dipublikasikan dan bagaimana cara menulis sebuah buku atau artikel yang akan membuat pembaca tertarik sejak paragraph pertama. Ia juga memaparkan mengenai cara bagaimana merubah tulisan ilmiah yang biasanya hanya dikonsumsi oleh akademisi menjadi sebuah tulisan yang dapat dinikmati oleh semua kalangan.