Published: 13 Jul 2018

Cikarang, Indonesia—Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (AIESEC) President University hosted 25 students from 16 countries. These students will join volunteer program in many places in Cikarang and Jakarta for six weeks. The opening program was held in Charles Himawan Auditorium President University on Monday (9/7) and was attended by Marissa N. Astika, Director for International Partnerships of President University.

The participants will join Morning Sunshine 3.0 project which is a marine life care program that will be implemented in Pulau Tidung, Kepulauan Seribu. In addition, the participants will also conduct a program to make hydroponic in one of the villages in Cikarang and will visit several high schools to present and introduce their cultures. They will also hold a drawing competition for elementary school students in Pulau Tidung.

AIESEC President University has been established since 2011 and is the only AIESEC branch in Bekasi. AIESEC itself is a non-profit organization that focuses on building leadership character and concern on sustainable development goals, and has branches all over the world.

"I hope in the future there will be more young generation who concern on environmental and humanitarian issues and also promote peace," said Andi, one of the students who is also PR of AIESEC President University.

The 16 countries are China, Morroco, South Korea, German, Italy, Spain, Canada, Peru, Vietnam, Egypt, Syria, Oman, Tunisia, France, and Mexico.

Cikarang, Indonesia—Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (AIESEC) President University menerima kunjungan dari 25 peserta yang berasal dari 16 negara yang akan mengikuti program sukarela di berbagai tempat di Cikarang dan Jakarta selama enam minggu. Acara pembukaan program tersebut dilaksanakan di Charles Himawan Auditorium President University pada Senin (9/7) dan dihadiri oleh Marissa N. Astika, Direktur Kerja Sama Luar Negeri President University.

Para peserta akan mengikuti program Morning Sunshine 3.0 yang merupakan program peduli lingkungan laut dan akan dilaksanakan di Pulau Tidung, Kepulauan Seribu. Selain itu, peserta juga akan melaksanakan program penyuluhan membuat hidroponik kepada salah satu desa di Cikarang dan melaksanakan kunjungan ke beberapa SMA untuk mempresentasikan negara masing-masing dan memperkenalkan budanya. Mereka juga akan mengadakan lomba menggambar untuk siswa Sekolah Dasar di Pulau Tidung.

AIESEC President University telah berdiri sejak tahun 2011 dan menjadi satu-satunya cabang AIESEC di wilayah Bekasi. AIESEC sendiri merupak sebuah organisasi non profit yang berfokus pada pembangunan karakter kepemimpinan dan tujuan pembangunan berkesinambungan (Sustainable Development Goals) dan telah tersebar di seluruh dunia.

“Saya berharap kedepannya akan lebih banyak generasi muda yang memperhatikan isu lingkungan dan kemanusiaan dan juga mempromosikan rasa cinta damai,” ungkap Andi, salah satu mahasiswa yang juga Humas AIESEC President University.

Ke enam belas negara tersebut ialah Cina, Maroko, Korea Selatan, Jerman, Italia, Spanyol, Kanada, Peru, Vietnam, Mesir, Syria, Oman, Tunisia, Prancis, dan Mexico.