Published: 22 May 2019

Young and talented, are the right words to describe Logonta V.K.T Sibero. Known as Gonta, student of International Relations Study Program President University has succeeded to achieve second place in Rising Star Indonesia. Through the long process and struggle, become one of the winners in Rising Star Indonesia finally has opened his chance to become a professional singer.

A Bataknese who was born in Medan, January 19, 1996, likes to sing since he was a child. However, it was his first time to follow a big singing competition like Rising Star Indonesia.

“Actually I did not have a plan to audition on Rising Star Indonesia, at that time I just accompanied my friend in other audition. While waiting for her, she asked me to join the Rising Star audition in the next building. It was God’s will and  I am very grateful to Him,” said Logonta.

He got many experiences when he walked on the audition and quarantine. Met new people and learned from experts were valuable experiences in his life. Every single song he brought in every show were very challenging. The support from his family and friends were the fuel of his best performances.

After this competition, he plans to finish his study at President University and create music enjoyed by Indonesian society. (AC/PR)

Muda dan bertalenta, itulah kata yang tepat untuk mendeskripsikan sosok seorang Logonta V.K.T Sibero. Pria yang akrab disapa Gonta ini, merupakan mahasiswa jurusan Hubungan Internasional President University yang berhasil memenangkan juara kedua di Rising Star Indonesia. Melalui proses dan perjuangan yang panjang, Rising Star Indonesia telah membuka kesempatan untuknya menjadi seorang penyanyi profesional.

Mahasiswa keturunan Batak yang lahir di Medan, 19 Januari 1996 ini mengaku sudah suka menyanyi sejak kecil. Rising Star Indonesia adalah pengalaman pertamanya mengikuti kompetisi menyanyi besar.

“Sebenarnya saya tidak punya rencana untuk mengikuti Rising Star Indonesia. Saat itu saya hanya mengantarkan teman saya ke salah satu audisi. Sembari menunggu, dia menyarankan saya untuk mengikuti audisi Rising Star Indonesia yang berlokasi di gedung yang berdekatan. Namun Tuhan berkehendak lain dalam hidup saya dan saya sangat mengucap syukur atas anugerah ini,” ungkap Logonta.

Saat menjalani masa audisi dan karantina ia mendapatkan banyak pengalaman.  Bertemu banyak orang baru dan mendapatkan pelajaran dari para ahli di bidangnya adalah pengalaman berharga baginya. Lagu-lagu yang dibawakan pada setiap babak  sangatlah menantang. Namun doa dan semangat dari keluarga dan teman menjadi motivasinya untuk selalu memberikan penampilan terbaik.

Setelah kompetesi ini, saya berencana untuk menyelesaikan kuliah di President University dan menghasilkan karya musik yang dapat dinikmati oleh masyarakat Indonesia.