News

What's happening in PresUniv


Published: 18 Nov 2020

Good news came from the Management Study Program, President University, which won 1st place in Indonesia's Future Entrepreneur Festival (IFE Festival) 2020 on 10 October 2020 - 7 November 2020. Organized by the Asian Law Students Association (ALSA), the IFE Festival is a business plan competition event. With the aim of honing students' skills in making business proposals based on local creations and supporting the development of an entrepreneurial spirit.
The IFE Festival carries the theme "Local Wisdom as a Tool for Developing Creative Economy Innovations and the Potential of the Young Generation". Three Management Study Program students, namely Perina Amelia, Nadya and Kezia Sharon, made a business plan entitled GOPON.

GOPON is an idea where they want to revive traditional Indonesian snacks, namely klepon and other local foods based on green beans and sweet potatoes. The three of them saw that so far, traditional snacks were often unable to compete with other modern snacks. For this reason, they propose to combine traditional snacks with modern snacks, such as various cookies, donuts, yogurt, boba and so on to make their existence more attractive and popular.
Both Perina, Nadya and Kezia admitted that their experience in participating in the Entrepreneurship course from semester 1 to 4 really helped them in this competition. This provision finally led them to become the first winner in the 2020 IFE Festival. (LG / SL)

 


 

Hidupkan Jajanan Tradisional Indonesia, Ketiga Mahasiswa ini Jadi Juara IFE Festival 2020


Kabar membanggakan datang dari Program Studi Manajemen, Pesident University, yang berhasil menjadi Juara I Indonesia’s Future Entrepreuner Festival (IFE Festival) 2020 pada 10 Oktober 2020 – 7 November 2020. Diselenggarakan oleh Asian Law Students Association (ALSA), IFE Festival merupakan ajang business plan competition dengan tujuan mengasah kemampuan mahasiswa dalam membuat proposal bisnis yang berbasis kreasi lokal dan mendukung pengembangan jiwa kewirausahaan. 

IFE Festival mengusung tema “Kearifan Lokal sebagai Sarana Pengembangan Inovasi Ekonomi Kreatif dan Potensi Generasi Muda”. Tiga mahasiswa Program Studi Manajemen, yaitu Perina Amelia, Nadya dan Kezia Sharon, membuat business plan yang berjudul GOPON.

GOPON adalah sebuah ide di mana merkea ingin menghidupkan kembali jajanan tradisional Indonesia, yaitu klepon dan pangan lokal lainnya yang berbasis kacang hijau dan ubi ungu. Ketiganya melihat bahwa yang selama ini, jajanan tradisional kerap kali kalah bersaing dengan jajanan modern lainnya. Untuk itu, mereka mengusulkan untuk mengombinasikan jajanan tradisional dengan jajanan modern, seperti aneka cookies, donat, yoghurt, boba dan sebagainya agar eksitensinya lebih menarik dan populer.

Baik Perina, Nadya dan Kezia mengakui bahwa pengalaman mereka mengikuti mata kuliah Entrepreunership sejak semester 1 hingga 4 sangat membantu mereka dalam ajang kompetisi ini. Bekal inilah yang akhirnya mengantarkan mereka menjadi juara I dalam IFE Festival 2020. (LG/SL)