Published: 06 Apr 2017

Cikarang, Indonesia — President University with Bank Indonesia (BI) inaugurated a reading corner named “BI Corner” located in Adam Kurniawan Library on April 5. The event was attended by Prof. Dr. Ajay Chauhan, Dean of School of Business President University, Hanna Latuputty, Representative of BI and Yayasan Pengembangan Perpustakaan Indonesia (YPPI), Ali Basyah Suryo, Representative of D’Khayangan, and Marlin Marpaung, Representative of D’Khayangan.

Opening the event, Prof. Dr. Ajay Chauhan delivered remarks on the importance of business plan and the obstacles in building a start-up business plan as on the same day a business plan challenge was being held internally as well. Following his remark, Hanna Latuputty delivered as speech as a Representative of Bank Indonesia.

BI Corner aimed to gain awareness of the society on the role of Bank Indonesia in the Indonesian economy sector and to build a stronger presence in the society.

“We hope to be able to build 1000 BI Corners in the next 3 years, and currently we have 262 BI Corners spread in several cities of Indonesia” said Hanna.

Bank Indonesia hopes that the presence of BI Corner in President University could be a source of education for all elements within and could also be optimally utilized to give birth to a new spirit for President University.

In this occasion as well, Ali Basyah Suryo donated books to Adam Kurniawan Library of President University to be optimally utilized and enlarge the collections of the library.

Closing the event, three winning team was also being announced in the event as the winner of “Business Plan Challenge” as a series of event in the BI Corner activation. The three successful teams are Kit Kat, Sok Sweet, and Big Wheel. Business Plan Challenge is a writing competition held by School of Business President University that encourages the participants to make a good start-up business plan.

“With the opening of BI Corner in President University library, it is expected to be the bridge between BI and students as well as providing information of BI”, said Narfiyan Wahyudi, Project Manager of the event. (SL)

Cikarang, Indonesia — President University bersama Bank Indonesia (BI) meresmikan pojok baca “BI Corner” yang berlokasi Adam Kurniawan Library pada 5 April lalu. Peresmian ini dihadiri oleh Prof. Ajay Chauhan, Dekan Fakultas Bisnis President University, Hanna Latuputty, Perwakilan dari BI dan Yayasan Pengembangan Perpustakaan Indonesia (YPPI), Ali Basyah Suryo, Perwakilan dari D’Khayangan dan Marlin Marpaung, Perwakilan dari D’Khayangan.

Acara ini dibuka oleh sambutan dari Prof. Ajay Chauhan yang berbicara mengenai pentingnya perencanaan dalam bisnis start-up dan kendala yang sering dihadapi dalam membuat perencanaan bisnis start-up karena pada saat yang bersamaan juga diadakan kompetisi Business Plan Challenge secara internal. Sambutan dari Prof. Ajay kemudian dilanjutkan oleh Hanna Latuputty yang memberikan pidato mewakili Bank Indonesia.

BI Corner merupakan pojok baca yang bertujuan untuk meningkatkan kesadaran masyarakat atas peran Bank Indonesia terhadap perekonomian Indonesia serta agar keberadaan Bank Indonesia ditengah masyarakat lebih terasa.

“Kami berharap untuk dapat membangun 1000 BI Corner dalam 3 tahun kedepan, dan untuk saat ini terdapat 262 BI corner yang tersebar di beberapa kota di Indonesia”, ujar Hanna.

Bank Indonesia berharap adanya BI Corner di President University dapat menjadi sarana edukasi masyarakat serta dapat dimanfaatkan secara optimal dan menjadi semangat baru untuk President University.

Dalam kesempatan ini, Ali Basyah Suryo turut mendonorkan buku untuk kemudian dapat dimanfaatkan dan memperkaya koleksi dari perpustakaan Adam Kurniawan President University.

Menutup acara, tiga tim pemenang dari kompetisi “Business Plan Challenge” diumumkan di dalam peresmian ini. Ketiga tim tersebut ialah Kit Kat, Sok Sweet, dan Big Wheel. Business Plan Challenge merupakan rangkaian acara dari pembukaan BI Corner di President University yang diselenggarakan oleh Fakultas Bisnis dimana para peserta diharuskan membuat perencanaan bisnis start-up yang baik.

“Dengan dibukanya BI Corner di perpustakaan President University, diharapkan untuk bisa menjadi jembatan antara BI dan mahasiswa, serta memberikan informasi terkait dengan BI”, ujar Narfiyan Wahyudi, Ketua Panitia peresmian BI Corner. (SL)