Published: 01 Aug 2020

President University's Internship and Career Center held another Virtual Internship and Career Fair on Tuesday (28/7). It was not only an internship opportunities, OCBC NISP was present to provide information on job opportunities for students who have just graduated or usually called fresh-graduates. The event was opened with remarks from J. B. Susetiyo, the Head of the Internship and Career Center who said that the event was held as an effort to facilitate students who will participate in an internship program and alumni who had just graduated from President University. He hopes that students and alumni can gain as much information as possible about the banking industry and use it well.

Lisa Christiana, Recruitment Head of OCBC NISP opened her explanation by describing the company's vision, mission and culture. She also explained that in the midst of a pandemic, OCBC NISP maximized all staff and customer activities digitally. Starting from opening an account, transferring, or other transactions can be done digitally.

Lisa and her team explained that OCBC NISP currently has a Graduate Development Program called Banking Academy for Sales. This program is intended for fresh-graduates or graduates with no more than 2 years of experience. In her explanation, the OCBC NISP team stated that there were 5 values ??needed to be qualified in this program, namely good communication skills, confidence, optimism, empathy, and orientation towards achievement.

In addition to programs for fresh graduates, OCBC NISP also opens positions for IT Developers and System Analysts for professionally hired locations in Jakarta. For final semester students, OCBC NISP also opens an internship position that will deal with the development of digital banking. Besides students are being able to practice the knowledge gained directly, student interns at OCBC NISP will also get an allowance. Submission of applications can be done through the website as well as LinkedIn of OCBC NISP. (SL)

President University Virtual Internship and Career Fair: Program Pengembangan untuk Fresh-Graduate dan Magang untuk Mahasiswa di Bank OBCB NISP

Internship and Career Center President University kembali mengadakan Virtual Internship and Career Fair pada Selasa (28/7). Kali ini tidak hanya magang, OCBC NISP hadir untuk memberikan informasi kesempatan kerja bagi mahasiswa yang baru lulus atau biasa disebut fresh-graduate. Acara dibuka dengan sambutan dari J. B. Susetiyo, Kepala Biro Internship and Career Center yang menyebutkan bahwa acara ini diadakan sebagai upaya memfasilitasi mahasiswa yang akan magang serta alumni-alumni yang baru saja lulus dari President University. Ia berharap, mahasiswa dan alumni dapat menyerap informasi sebanyak-banyaknya mengenai dunia perbankan serta memanfaatkannya dengan baik.

Lisa Christiana, Recruitment Head dari Bank OCBC NISP hadir dan membuka penjelasannya dengan memaparkan visi, misi, serta budaya dari perusahaan. Ia juga menjelaskan bahwa di tengah pandemi, OCBC NISP memaksimalkan seluruh kegiatan staf serta nasabah secara digital. Mulai dari pembukaan rekening, transfer, atau transaksi lainnya dapat dilakukan secara digital.

Lisa dan timnya menjelaskan bahwa saat ini OCBC NISP memiliki Graduate Development Program yang bernama Banking Academy for Sales. Program ini ditujukan untuk fresh-graduate atau lulusan yang memiliki pengalaman tidak lebih dari 2 tahun. Dalam penjelasannya, tim OCBC NISP menyebutkan terdapat 5 nilain yang diperlukan untuk dapat lolos dalam program ini, yaitu keterampilan berkomunikasi yang baik, kepercayaan diri, optimis, empati, dan memiliki orientasi pada pencapaian.

Selain program untuk fresh-graduate, OCBC NISP juga membuka posisi untuk IT Developer dan System Analyst untuk professional hired dengan lokasi penempatan di Jakarta. Untuk mahasiswa semester akhir, OCBC NISP juga membuka posisi magang yang akan berkutat dengan pengembangan digital banking. Selain dapat mempraktikkan langsung pengetahuan yang didapat, mahasiswa magang di OCBC NISP juga akan mendapatkan uang saku. Pengajuan aplikasi dapat dilakukan melalui website serta LinkedIn OCBC NISP. (SL)