Published: 31 Jul 2020

President University welcomed the "online visit" from the Universitas Kristen Papua (Ukip) last week. Through a conference call, Ukip conducted a comparative study to President University to learn about the academic activities and systems at President University to be used as a future reference and comparison for Ukip. The discussion was led directly by the Rector of Ukip, dr. Sophian Andi, M.Pd.K., who mentioned that this comparative study was carried out as an effort to develop the university better in the future.

Held on 15-17 July 2020, the comparative study was carried out comprehensively together with the heads of bureaus at both universities. Some of the fields discussed in the meeting were academics, finance, student affairs, quality assurance, also research and community service.

This comparative study is part of the partnership designed by the two universities. The partnership will later cover the fields of education, research, and community service. (SL)

President University Menyambut Universitas Kristen Papua untuk Melakukan Studi Banding

President University menyambut “kunjungan online” dari Universitas Kristen Papua (Ukip) pekan lalu. Melalui panggilan video, Ukip melakukan studi banding ke President University untuk mempelajari kegiatan dan sistem akademik di President University untuk lebih lanjut dijadikan bahan pembelajaran dan perbandingan bagi Ukip. Diskusi dipimpin langsung oleh Rektor Ukip, dr. Sophian Andi, M.Pd.K., yang menyebutkan bahwa studi banding ini dilakukan sebagai upaya mengembangkan universitasnya di masa depan.

Diadakan pada 15-17 Juli 2020, studi banding dilakukan dengan cukup komprehensif bersama dengan kepala biro di kedua universitas. Beberapa bidang yang dibahas dalam diskusi ini adalah bidang akademik, bidang keuangan, bidang kemahasiswaan, bidang penjaminan mutu, serta bidang penelitian dan pengabdian masyarakat.

Studi banding ini merupakan bagian dari kerja sama yang dirancang kedua universitas. Kerja sama nantinya akan meliputi bidang pendidikan, penelitian, dan pengabdian masyarakat. (SL)