Actual

What's happening in PresUniv


Published: 10 Mar 2017

Cikarang, Bekasi—President University Internship & Career Center (ICC) initiates a discussion platform called “CEO Talks: Innovation on Creative and Leading Business Culinary” on Thursday (9/3) inviting Michael Utomo, Director of PT Arena Gourmet Indonesia, who owns seven restaurant brands: Penang Bistro, Seribu Rasa, Miyagi, La Hoya, Tatsuya, Hongkong Café, and Sari Bagindo as a guest speaker. Moderated by Suresh Kumar, ST., M.Si., the Head of Business Administration Program in President University, the event was held in President Executive Club, Cikarang.

Opening remarks was delivered by J. B. Susetyo, Director of ICC, talked about the importance of attitudes and ethics in the workplace. Following his remarks, Suresh Kumar gave short introduction about Michael Utomo and his innovations to overcome challenges in culinary business.

Michael Utomo has 27 outlets now in total. His first attempt was to open a Malaysian-food restaurant, which is currently getting more popular with 9 outlets spread across Jakarta famously known as Penang Bistro.

“When I came back from the States in year of 2000, I was with the current partner that I have, he was from New York and I was from Seattle. We discovered a promising future in Malaysian cuisine. When we were in the States, we saw that the Caucasians frequently come to eat at places like this as well. We saw the growing acceptance of Southeast Asian cuisines so we decided to bring that ambiance, that flavor here to Jakarta”, said Michael.

CEO Talks in President University will be held in approximately 10 times a year with different topics and speakers to support students from all study programs by giving them the bigger picture of their career in the future and to give students further information on what a company would look for in an employee.

Furthermore, J. B. Susetyo hopes this event will enable possibilities for partnerships with PT. Arena Gourmet Indonesia in the form of internship program for students to get to know further and work in culinary industry.

“I have discussed in what field we can collaborate. If it’s internship, it’s already set up. He is open if there is anyone who would like to have internship in his company”, said J. B. Susetyo.

ICC also expects students to learn about various industries, in this case culinary industry, through Michael Utomo’s experience in managing and developing his restaurants. (SL)


Cikarang, Bekasi — President University Internship & Career Center (ICC)  menyelenggarakan diskusi yang bertajuk “CEO Talks: Innovation on Creative and Leading Business Culinary” pada Kamis (9/3) dan mengundang Michael Utomo, Direktur PT. Arena Gourmet Indonesia yang mempunyai 7 merek restoran: Penang Bistro, Seribu Rasa, Miyagi, La Hoya, Tatsuya, Hongkong Café, dan Sari Bagindo sebagai tamu pembiacara. Dipimpin oleh Suresh Kumar, ST., M.Si., Ketua Program Studi Administrasi Bisnis President University sebagai moderator, acara ini bertempat di President Executive Club, Cikarang.

Diskusi dibuka dengan sambutan dari J.B. Susetyo, Direktur ICC yang berbicara tentang pentingnya sikap dan etika dalam dunia kerja. Selanjutnya, Suresh Kumar memberikan pengenalan terhadap Michael Utomo dan inovasi-inovasinya dalam menghadapi tantangan di dunia bisnis kuliner.

Saat ini Michael Utomo memiliki 27 outlet. Usahanya diawali dengan membuka restoran kuliner  Malaysia, Penang Bistro, yang saat ini menjadi semakin populer dengan total 9 outlet yang tersebar di Jakarta.

“Ketika Saya kembali dari Amerika pada tahun 2000, Saya bersama seorang kolega yang saat ini masih bekerja sama dengan saya, dia dari New York dan Saya dari Seattle. Kami menemukan peluang yang menjanjikan dalam kuliner Malaysia. Ketika kami di Amerika, kami melihat orang Kaukasia juga sering berkunjung dan makan di tempat-tempat tersebut. Kami melihat penerimaan terhadap masakan asal Asia Tenggara ini mulai tumbuh, lalu  kami memutuskan untuk membawa suasana tersebut, serta membawa cita rasa tersebut ke Jakarta”, Ujar Michael.

CEO Talks di President University akan dilaksanakan setidaknya 10 kali dalam setahun dengan topic-topik dan pembicara-pembicara yang berbeda. Hal ini bertujuan untuk mendukung mahasiswa dari semua program studi dengan cara memberikan kepada mereka gambaran yang lebih luas mengenai karir mereka di masa depan, serta untuk memberi pengetahuan tentang apa yang sebenernya diharapkan oleh pemilik perusahaan terhadap seorang pegawai.

Selanjutnya, J.B. Susetyo berharap bahwa acara ini dapat membuka kesempatan kerja sama antara President University dan PT. Arena Gourmet Indonesia salah satunya dalam bentuk program magang bagi mahasiswa untuk bisa belajar dan bekerja di industri kuliner.

“Saya sudah bicarakan dalam bidang apa kita bisa kolaborasikan. Kalau magang sudah pasti, beliau terbuka jika ada yang ingin magang di perusahaannya”, ungkap J.B. Susetyo.

ICC juga berharap agar mahasiswa dapat mengenal berbagai macam industri, dalam hal ini industri kuliner melalui pengalaman Michael Utomo dalam mengelola dan mengembangkan usahanya. (SL)