Published: 12 Feb 2020

President University signed a memorandum of understanding (MoU) with PT Dayamandiri Dharmakonsilindo, an actuarial consulting service provider company and employee benefit scheme that already has an international network with several companies abroad. This MoU will later become a foundation for internships program, research, campus visits, guest lectures, and other educational activities conducted by the two institutions.

The signing was conducted at the PT Dayamandiri Dharmakonsilindo office in Jakarta on Tuesday, 11 February 2020. The event was attended by the Director and senior consultant of PT Dayamandiri Dharmakonsilindo Mourits Rompah, FSAI., the Head of Actuarial Study Program President University Maria Yus Trinity Irsan, S.Sc. , M.Sc., the Head of Partnership Bureau Marissa Astika, B.Sc., MBA, and Actuarial study program lecturer Dr. Edwin Setiawan Nugraha.

Maria revealed that this partnership was not only beneficial for students and companies, but also for the Actuarial study program itself. "In addition to providing an internship program for Actuarial students, this partnership also aims to make PT Dayamandiri Dharmakonsilindo and President University able to work together, especially in producing Indonesia's leading actuaries in the future," said Maria.

She added, the internship program could later be developed. "The internship program at PT. Dayamandiri dharmakonsilindo can not only be followed by a class of students in the semester that is required to be an apprentice, but also other classes with an apprenticeship duration of approximately one month,” she said.

Maria also hopes that PT Dayamandiri Dharmakonsilindo can provide positive input that will improve the curriculum of the Actuarial study program to be better and in accordance with industry needs. (SL)

President University Tandatangani MoU dengan Perusahaan Konsultan Aktuaria PT Dayamandiri Dharmakonsilindo

President University tandatangani nota kesepahaman dengan PT Dayamandiri Dharmakonsilindo, sebuah perusahaan penyedia jasa konsultasi aktuaria dan skema keuntungan karyawan yang telah memiliki jaringan internasional dengan beberapa perusahaan di luar negeri. Perjanjian kerja sama ini nantinya menjadi fondasi bagi kegiatan magang, penelitian, campus visit, kuliah tamu, maupun kegiatan di bidang pendidikan lainnya.

Penandatanganan tersebut dilakukan di kantor PT Dayamandiri Dharmakonsilindo di Jakarta pada Selasa, 11 Februari 2020. Acara ini dihadiri oleh Direktur sekaligus konsultan senior dari PT Dayamandiri Dharmakonsilindo Mourits Rompah, FSAI., Kepala Program Studi Aktuaria President University Maria Yus Trinity Irsan, S.Si., M.Si., Kepala Biro Kerja Sama Marissa Astika, B.Sc., M.B.A., dan dosen program studi Aktuaria Dr Edwin Setiawan Nugraha.

Maria mengungkapkan bahwa kerja sama ini tidak hanya berguna bagi mahasiswa dan perusahaan, namun juga bagi program studi Aktuari sendiri. “Selain menjadi tempat magang bagi mahasiswa Aktuaria, kerja sama ini juga bertujuan agar PT Dayamandiri Dharmakonsilindo dan President University dapat bersinergi terutama dalam hal mencetak aktuaris unggulan Indonesia di masa depan,” ujar Maria.

Ia menambahkan, program magang nantinya dapat berkembang. “Program magang di PT. Dayamandiri dharmakonsilindo tidak hanya dapat diikuti oleh angkatan mahasiswa di semester yang sedang wajib magang, tetapi juga angkatan lain dengan durasi magang kurang lebih satu bulan,” ujarnya.

Maria juga berharap PT Dayamandiri Dharmakonsilindo dapat memberi masukan positif yang akan membangun kurikulum program studi Aktuaria menjadi lebih baik dan sesuai dengan kebutuhan industri. (SL)