Published: 20 Jan 2020

Floods that hit the Jabodetabek area, especially Bekasi Regency early this year attracted the attention of many parties. Floods have stagnated and damaged people's belongings and houses. For this reason, President University Management students distributed aid to residents of Buni Bakti Village, Tambun Cules.

Coordinated by President University Major Association (PUMA) Management, fundraising was open for 3 days. As a result, a certain amount of money was collected which was then used to buy daily necessities, such as rice, instant noodles, snacks, blankets, bath soap, baby diapers, sanitary pads, and many more.

The aid was given directly by PUMA Management on Thursday (1/9) to the community unit (RW) and neighborhood unit (RT) heads of the village. "This activity was a form of concern for the people and environment around President University. In addition, indeed Buni Bakti Village is one of the most severely affected areas in Bekasi Regency," said Ronaldsyah Fauzan Purba, Chairman of PUMA Management.

By carrying out this activity, it is hoped that flood victims can be helped and accommodate their needs. (SL)

Himpunan Mahasiswa Manajemen President University Salurkan Bantuan untuk Korban Banjir di Tambun

Banjir yang menerjang kawasan Jabodetabek, khususnya Kabupaten Bekasi awal tahun ini menarik perhatian banyak pihak. Banjir yang cukup tinggi telah menggenang dan merusak beberapa barang dan rumah warga. Untuk itu, mahasiswa Manajemen President University memberikan bantuan kepada warga Desa Buni Bakti, Tambun Cules.

Dikoordinir oleh Himpunan Mahasiswa (HIMA) Manajemen President University, penggalangan dana dibuka selama 3 hari. Alhasil, terkumpullah sejumlah uang yang kemudian digunakan untuk membeli kebutuhan sehari-hari, seperti beras, mie instan, makanan ringan, selimut, sabun mandi, popok bayi, pembalut wanita, dan masih banyak lagi.

Bantuan diberikan secara langsung oleh HIMA Manajemen President University pada Kamis (9/1) kepada ketua RT dan RW di desa tersebut. “Kegiatan ini kami lakukan sebagai bentuk kepedulian terhadap lingkungan di sekitar President University. Selain dekat, memang Desa Buni Bakti merupakan salah satu yang terkena dampak cukup parah,” ujar Ronaldsyah Fauzan Purba, Ketua Hima Manajemen President University.

Dengan dilaksanakannya kegiatan ini, diharapakan korban bencana banjir dapat terbantu dan terhibur. (SL)