Published: 15 Nov 2019

Dozens of Actuarial Science President University students took part in a campus visit organized by the President University Actuarial Science Student Association on Thursday, November 14, 2019. This time, the President University Actuarial Study Program received three actuaries visits from PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo, an actuarial consulting service provider company and employee benefit scheme that already has an international network with several companies abroad. These three actuaries are Mourits Rompah, FSAI, Pangihutan Sitorus, FSAI, and Hobby Rajiman Sihombing.

On this occasion, the three actuaries from PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo shared their knowledge and experience relating to the profession of being an actuary. This sharing session was divided into three parts. The first part explained the career opportunity of an actuary. The second part explained in detail regarding the actuarial consultant and PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo. Meanwhile, the third part explained study cases that an actuary commonly faces along with its solutions.

The Head of Actuarial Science Study Program of President University Maria Yus Trinity Irsan, S.Si., M.Si. stated that the presence of experienced actuaries in this activity is expected to provide a real picture of the actuary profession. "I hope that students can understand more about their career prospects going forward, so they can prepare their careers where they will have careers from now on. I also hope that there will be other activities with PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo to develop the abilities and knowledge of actuarial students here,” explained Maria. Furthermore, Maria believes that this kind of activity will continue to be done to bridge the students and the professional work world. (SL/APW)

Campus Visit Konsultan Aktuaria PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo Menjelaskan Profesi Aktuaris Secara Rinci kepada Mahasiswa President University

Puluhan mahasiswa program studi Aktuaria President University mengikuti kegiatan campus visit yang diorganisir oleh Himpunan Mahasiswa Aktuaria President University pada Kamis, 14 November 2019. Kali ini, program studi Aktuaria President University menerima kunjungan tiga aktuaris dari PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo, sebuah perusahaan penyedia jasa konsultasi aktuaria dan skema keuntungan karyawan yang telah memiliki jaringan internasional dengan beberapa perusahaan di luar negeri. Ketiga aktuaris ini adalah Mourits Rompah, FSAI, Pangihutan Sitorus, FSAI, dan Hobby Rajiman Sihombing.

Dalam kesempatan ini, para aktuaris dari PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo membagikan pengetahuan dan pengalaman mereka terkait profesi aktuaris. Sesi sharing ini dibagi menjadi tiga bagian. Bagian pertama menjelaskan mengenai peluang karir dari seorang aktuaris. Bagian kedua menjelaskan secara rinci mengenai konsultan aktuaria dan PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo. Sementara itu, bagian ketiga menjelaskan mengenai contoh-contoh kasus yang biasa harus ditangani oleh seorang konsultan aktuaria beserta solusinya.

Kepala program studi Aktuaria President University Maria Yus Trinity Irsan, S.Si., M.Si. mengungkapkan bahwa kehadiran para aktuaris berpengalaman dalam kegiatan ini diharapkan dapat memberikan gambaran secara nyata tentang profesi aktuaris. “Saya berharap mahasiswa dapat lebih memahami tentang prospek karir mereka kedepan, sehingga bisa mempersiapkan sejak sekarang nantinya akan berkarir di mana. Saya juga berharap akan ada kegiatan-kegiatan lain bersama PT. Dayamandiri Dharmakonsilindo untuk mengembangkan kemampuan dan pengetahuan para mahasiswa aktuaria di sini,” jelas Maria. Lebih lanjut, Maria berpendapat bahwa kegiatan ini semacam ini akan terus dilakukan untuk menjembatani mahasiswa dan dunia kerja profesional. (SL/APW)