Published: 01 Nov 2019

The Dean of Faculty of Business President University Maria Jacinta Arquisola, B.A., Ph.D., MHRM was invited to give a keynote speech and facilitated the International Research and Development Extension Conference on 24-26 October 2019 at Roxas City, Philippines. This conference was the first international conference held by Colegio de la Purisima Concepcion (CPC) in partnership with President University. President University’s participation in organizing this conference is part of the implementation of the memorandum of understanding that had been signed back in October 2018.

Jacinta who was experienced in handling international projects and writing international journals spoke on the topic "How to Secure International Publications." She highlighted the critical importance of research and publications as a source of national competitiveness. “No matter how bright or brilliant one’s research is, if we do not expose our findings to the global arena, then we have deprived the world of new knowledge, ideas, and contributions to make this world a much better place for future generations,” said Jacinta.

She further explained about the new trends in research in the areas of digitalization, machine learning, artificial intelligence, the impact of technology on well-being, children, and mental health, and many more new topics that are worth researching and publishing.

The International Research and Development Extension Conference has grabbed people’s attention and participation in the conference. Seven hundred faculty academics and students from various universities and colleges in the region participated. (SL/APW)

Dekan Fakultas Bisnis President University Diundang Menjadi Keynote Speaker dalam International Research and Development Extension Conference di Roxas City, Filipina

Dekan Fakultas Bisnis President University Maria Jacinta Arquisola, B.A., Ph.D., MHRM diundang untuk memberikan pidato utama dan menjadi salah satu fasilitator di International Research and Development Extension Conference pada 24-26 Oktober 2019 di Roxas City, Filipina. Konferensi ini merupakan konferensi internasional pertama yang diselenggarakan oleh Colegio de la Purisima Concepcion (CPC) yang bekerjasama dengan President University. Keikut sertaan President University dalam proses pelaksanaan konferensi ini merupakan wujud nyata implementasi dari nota kesepahamaan yang telah ditandatangani pada Oktober 2018 lalu.

Jacinta yang berpengalaman dalam menangani proyek-proyek internasional dan penyusunan jurnal artikel internasional membawakan materi dengan topik “How to Secure International Publications”. Ia mengangkat topik pentingnya peran penelitian dan publikasi sebagai sumber daya saing nasional. "Tidak peduli seberapa cerdas atau cemerlang penelitian seseorang, jika kita tidak mengekspos temuan kita ke arena global, maka kita telah merampas dunia dari pengetahuan, ide, dan kontribusi baru untuk menjadikan dunia ini tempat yang jauh lebih baik untuk generasi mendatang," kata Jacinta.

Lebih lanjut ia menjelaskan tentang tren baru dalam penelitian di bidang digitalisasi, pembelajaran mesin, kecerdasan buatan, dampak teknologi pada kesejahteraan, anak-anak, dan kesehatan mental, dan banyak lagi topik baru yang layak diteliti dan diterbitkan.

The International Research and Development Extension Conference telah menarik perhatian dan partisipasi masyarakat dalam konferensi tersebut. Tujuh ratus akademisi fakultas dan mahasiswa dari berbagai universitas dan perguruan tinggi di kawasan berpartisipasi. (SL/APW)