Published: 09 Aug 2019

Four students from Zahirul Maala, an Islamic Youth Club in President University participating in National Student Musabaqah Tilawatil Quran (MTQMN) at Syiah Kuala University Aceh on July 28-August 4, 2019.

The four students, Muhammad Rizki Mushin (Mechanical Engineering 2017), Shulhan (Electrical Engineering 2017), Abdul Hafiz (Information Technology 2018) and Bezghy Nur (Visual Communication Design 2016) were participating in three out of fifteen categories namely Musabaqah Fahmil Quran, Musabaqah Tilawatil Quran, and Musabaqah Fahmil Quran.

MTQMN 2019 is a competitions series organized by Directorate General of Learning and Student Affairs, Ministry of Research, Technology, and Higher Education. It brought more than 2500 students from 231 public and private universities in Indonesia.

Muhammad Rizki Mushin, the Chairman of Zahirul Maala said it was the first time President University sent the students in that prestigious competition for Muslims students. “It was an amazing experience to participate in MTQMN, we got something new to learn,” said Rizki.

On the sideline of MTQMN, Zahirul Maala takes the chance to broaden the network and friendship with fellow Islamic Youth Club and Organization from many universities. “All of us are the members of Zahirul Maala, and in MTQMN we meet officials from Campus Dakwah Institute an inter-campus student organization linking every Islamic Youth Club in university, and we introduce Zahirul Maala to them,” said Rizki.

Rizki also added his commitment to preparing the next candidate in MTQMN, “I do really hope that in the next year there will be more students from President University to take a part in MTQMN, Zahirul Maala will do coaching, mentoring, and sharing to prepare the next generation for MTQMN.” (LO/PR)

Empat mahasiswa dari Zahirul Maala, sebuah Organisasi Pemuda Islam di President University berpartisipasi diajang Musabaqah Tilawatil Quran Mahasiswa Nasional (MTQMN di Universitas Syiah Kuala Aceh pada 28 Juli hingga 4 Agustus 2019.

Keempat mahasiswa, Muhammad Rizki Mushin (MEN 17), Shulhan (EEN 17), Abdul Hafiz (CIT 18) and Bezghy Nur (VCD 16), berpatisipasi pada tiga dari lima belas cabang yang dipertandingkan yaitu Musabaqah Fahmil Quran, Musabaqah Tilawatil Quran, and Musabaqah Fahmil Quran.

MTQMN 2019 adalah salah satu dari seri kompetisi yang diadakan oleh Direktorat Jenderal Pembelajaran dan Kemahasiswaan, Kementerian Riset, Teknologi, dan Pendidikan Tinggi dan mengikutkan lebih dari 2500 mahasiswa dari 231 universitas yang berbeda baik negeri maupun swasta diseluruh penjuru Indonesia.

Muhammad Rizki Mushin, Ketua Umum Zahirul Maala mengatakan ini adalah pertama kalinya President University mengirim perwakilan di kompetisi bergengsi bagi mahasiswa muslim. “Ini merupakan pengalaman yang luar biasa untuk berpartisipasi di MTQMN. Kami mendapatkan banyak pelajaran baru,” ungkap Riski.

Disela-sela acara MTQMN, Zahirul Maala mengambil kesempatan untuk mempererat hubungan dan silahturami bersama organisasi mahasiswa Islam lainnya dari berbagai univerisitas. “Kita semua adalah pengurus Zahirul Maala, dan di MTQMN kami bertemu pengurus Lembaga Dakwah Kampus, sebuah organisasi antar kampus yang menghubungkan semua organisasi Islam ditingkat univerisitas, dan kami memperkenalkan Zahirul Maala kepada mereka,” kata Rizki

Rizki juga menambahkan komitmennya untuk mempersiapkan kandidat berikutnya di MTQMN. “Saya juga berharap agar lebih banyak Presunivers yang berpartisipasi di MTQMN, Zahirul Maala akan melakukan pelatihan, pembekalan, dan berbagi pengalaman demi mempersiapkan generasi penerus untuk MTQMN,” tutupnya. (LO/PR)