Published: 06 Aug 2019

President University hosted a welcoming ceremony to inaugurate 1372 students of batch 2019. The ceremony took place at President University Convention Center on Monday, August 5.

In his opening remarks, Rector President University Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto revealed that one of the keys to success in business and industry development is a strong entrepreneurial mindset. Therefore, the students’ mindset and entrepreneurial abilities will be polished during their studies at President University.

"Being an entrepreneur means creating value, not only for yourself but also for people. Turning ideas into capital, making things better, and providing innovative solutions to real problems," he said.

In addition, Prof. Jony explained that internationalization and cultural diversity were President University's greatest strengths. Students who came from more than 33 provinces in Indonesia and 7 countries in Asia, America, Europe, and Africa created a beautiful multicultural environment. Apart from these different backgrounds, he asserted that all people are one who is bound by humanity. This is why the use of English as the only learning medium is expected to reduce the boundaries of the differences.

Prof. Jony closed his remarks by convincing every student to dare to dream.

"If you can dream it, of course, you can make it. Don't be afraid to take advantage of the opportunities available and President University is here to help you unleash your greatest potential," he concluded.

Besides the opening remarks from Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto, students also got valuable insight from the International Chancellor President University Prof. Dr. J. Scott Younger, OBE, FICE and Deputy Chair of the Indonesian Chamber of Commerce and Industry (KADIN) in the Property and Commercial Sector Ir. Bandono B., S.E. (SL)

President University mengadakan upacara penyambutan untuk menginagurasi 1372 mahasiswa baru angkatan 2019. Upacara penyambutan ini diadakan di President University Convention Center pada Senin, 5 Agustus 2019.

Dalam sambutan pembukaannya, Rector President University Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto mengungkapkan bahwa salah satu kunci kesuksesan dalam perkembangan bisnis dan industri adalah entrepreneurial mindset yang kuat. Oleh sebab itu, pola pikir dan kemampuan entrepreneurial mereka akan diasah selama berkuliah di President University.

“Menjadi seorang entrepreneur berarti menciptakan nilai, tidak hanya untuk diri Anda sendiri, tetapi juga untuk orang-orang. Mengubah ide menjadi keuntungan, membuat segala sesuatu lebih baik, dan memberikan solusi yang inovatif untuk permasalahan saat ini,” ujarnya.

Sebagai tambahan, Prof. Jony memaparkan bahwa internationalization dan keanekaragaman budaya merupakan kekuatan terbesar President University. Mahasiwa yang datang lebih dari 33 provinsi di Indonesia dan 7 negara di Asia, Amerika, Eropa, dan Afrika menciptakan lingkungan multikultural yang indah. Terlepas dari latar belakang yang berbeda itu, Ia menegaskan bahwa semua orang adalah satu yang terikat oleh prinsip kemanusiaan. Ini sebabnya penggunaan Bahasa Inggris sebagai satu-satunya media pembelajaran diharapkan dapat mengurangi batasan-batasan perbedaan itu.

Prof. Jony menutup sambutannya dengan meyakinkan setiap mahasiswa untuk berani bermimpi.

“Jika Anda dapat memimpikannya, tentu Anda dapat mewujudkannya. Jangan pernah takut untuk memanfaatkan kesempatan yang ada dan President University hadir untuk membantu melepaskan potensi terbesar Anda,” tutupnya.

Selain sambutan dari Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto, mahasiswa juga mendapatkan pelajaran berharga dari International Chancellor  President University Prof. Dr. J. Scott Younger, OBE, FICE dan Wakil Ketua Umum Kamar Dagang dan Industri Indonesia (KADIN) Bidang Properti dan Komersil Ir. Bandono B., S.E. (SL)