Published: 01 Aug 2019

Again, another study program of President University has proved its quality. Closing July 2019, Business Administration officially accredited A based on Decree Letter of Board of National Accreditation for Higher Education (SK BAN-PT) No. 2688/SK/BAN-PT/Akred/S/VII/2019. Several criteria assesed on the accreditation were vision and mission, leadership, students and alumni, human resources, curriculum, facilities, research and community service.

“A Accreditation is not the end. It facilitates a brand new starting point of a journey. It is a national acknowledgement that we are on the right track to help you, Future Leaders, to set up and start your business, develop your career, and even advance your study,” said Suresh Kumar, S.T., M.Si., Head of Business Administration Program. He also encourages the students and parents to trust the university which is recognised internationally and accredited nationally to fulfill their dream.

One of the uniqueness of Business Administration program in President University is the Entrepreneurship concentration. It is important for a country to increase the number of its entrepreneur to sustain in the future. The Entrepreneurship concentration is for those visionaries who have passion to open a business in the future but do not know how and for those who come from family business background and aim to grow the business into chain business or franchise. Entrepreneurial mindset is also a way to climb for higher position for employee.

Aside of entrepreneurship, Business Administration President University also offers concentrations in digital business, global business, retail business, wealth management and financial planning, family business and hospitality and tourism business.

President University kembali menunjukkan kualitas program studinya. Di penghujung bulan Juli 2019, Administrasi Bisnis memperoleh akreditasi A berdasarkan Surat Keputusan Badan Akreditasi Nasional – Perguruan Tinggi No. 2688/SK/BAN-PT/Akred/S/VII/2019. Kriteria yang dinilai meliputi visi dan misi, kepemimpinan, mahasiswa dan alumni, sumber daya manusia, kurikulum, fasilitas, riset dan pengabdian masyarakat.

“Hasil akreditasi A bukanlah sebuah akhir, melainkan titik awal dari perjalanan baru. Hasil ini adalah pengakuan secara nasional bahwa kami sudah berada di jalur yang benar untuk menolong Anda, para calon pemimpin masa depan, untuk membangun dan memulai bisnis, mengembangkan karir, bahkan untuk melanjutkan pendidikan,” ungkap Suresh Kumar, S.T., M.Si., Kepala Program Studi Administrasi Bisnis. Ia juga mendorong calon mahasiswa dan orang tua untuk mempercayai institusi yang dikenal di kalangan internasional dan terakreditasi secara nasional untuk mewujudkan mimpi.

Salah satu keunikan program studi Administrasi Bisnis di President University adalah konsentrasi kewirausahaan. Penting bagi sebuah negara untuk meningkatkan jumlah wirausaha untuk menopang perkembangan di masa yang akan datang. Konsentrasi kewirausahaan dirancang untuk para visioner yang berencana membuka bisnis tetapi belum memahami bagaimana caranya, serta untuk para pewaris bisnis keluarga yang berencana mengembangkan rantai bisnis atau merambah dunia waralaba. Memiliki pola pikir kewirausahaan juga menjadi cara untuk meraih posisi yang lebih tinggi bagi yang berprofesi sebagai karyawan.

Selain kewirausahaan Program Administrasi Bisnis President University juga menawarkan konsentrasi bisnis digital, bisnis global, bisnis retail, pengelolaan dan perencaan keuangan, bisnis keluarga serta bisnis turisme dan keramahtamahan.