Published: 25 Apr 2019

President University continues to enhance international partnership by signing a memorandum of understanding with Lithan Academy. The memorandum of understanding was signed by the rector of President University, Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto and Director of International Business Team of Lithan Academy, Dominic Ng on April 24, 2019. The signing was conducted at President Executive Club, Jababeka, Cikarang.

The scopes of the partnership are as followed: promote the partnerships, education, research, and community service.

Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto expressed his joy to be able to cooperate with this Singapore private education institution through his opening remarks.

"This memorandum of understanding signing is just the beginning of greater cooperation in the future. I hope that through this MoU, President University and Lithan Academy can strengthen each other's institutions," he said.

In addition, the signing of the memorandum of understanding was done in the middle of “Singapore Skills Mission to Indonesia” event. This event was a business trip conducted by Accelebator Singapore on 23 April – 26 April 2019. This business trip was attended by training providers and private educational institutions in Singapore to explore the education, skills training landscape, and opportunities in Indonesia. This business trip enabled participants to build contacts at very high levels for the skills and education sectors, including President University.

President University terus meningkatkan kerja sama internasional dengan bekerja sama dengan Lithan Academy. Nota kesepahaman ditandatangani oleh rektor President University, Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto dan Direktur Tim Bisnis Internasional Lithan Academy, Dominic Ng pada 24 April 2019. Penandatangan nota kesepahaman ini dilakukan di President Executive Club, Jababeka, Cikarang.

Ruang lingkup nota kesepahaman mencakup: mempromosikan kegiatan kerja sama, pendidikan, penelitian, dan pengabdian masyarakat.

Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto mengungkapkan kegembiraannya dapat berkerja sama dengan institusi pendidikan swasta Singapura ini melalui kata sambutannya.

“Penandatangan nota kesepahaman hari ini hanyalah sebuah awal dari kerja sama yang lebih besar lagi di masa depan. Saya harap melalui MoU ini, President University dan Lithan Academy dapat membentuk lebih banyak kerja sama dan saling memperkuat kedua institusi”, tuturnya.

Sebagai tambahan, penandatangan nota kesepahaman ini dilakukan di tengah rangkaian acara “Singapore Skills Mission to Indonesia”. Acara ini merupakan perjalanan bisnis yang dilakukan oleh Accelebator Singapura pada tanggal 23-26 April 2019. Perjalanan bisnis ini diikuti oleh penyedia pelatihan dan institusi pendidikan swasta di Singapura untuk mengeksplorasi pendidikan, pelatihan, dan peluang kerja sama di Indonesia. Melalui perjalanan bisnis ini, mereka dapat membangun hubungan dengan pihak-pihak penting di dunia edukasi di Indonesia, salah satunya President University.