Published: 17 Oct 2018

On Tuesday, October 16, 2018, President University held a sharing session with Prof. dr. Ali Ghufron Mukti, MSc., Ph.D. Director General of Technology and Higher Education Resources, Ministry of Research, Technology and Higher Education (Kemristekdikti) in Conference Room, Campus President University, Cikarang, Bekasi. The event attended by the Rector, Dr. Jony Oktavian Haryanto, S.E., M.M., M.A, and other Rectorates, Deans, Heads of Study Programs and all lecturers.

In the presentation session, Prof. dr. Ali Ghufron Mukti, MSc., Ph.D. explained the increasing number of published research in the international journal, Scopus compared to other countries in ASEAN. "The increasing number of Indonesian studies published in international journals are supported by several factors such as the transparency of the career development system, the composition of lecturers' credit numbers and the simplicity of administration to obtain Professor title," said Prof. dr. Ali Ghufron Mukti, MSc., Ph.D.

Previously, in the welcoming session, Dr. Jony Oktavian Haryanto, S.E., M.M., M.A reminded all President University lecturers to keep improve their capability and capacity beyond the national criteria. "The lecturer hold the key of how good/ bad of the education quality at President University.  The management of President University is committed to improve the quality of lecturers," Jony said.

Pada hari Selasa, 16 Oktober 2018, President University mengadakan kegiatan Sharing Session bersama Prof. dr. Ali Ghufron Mukti, MSc., Ph.D. Direktur Jenderal Sumber Daya Ilmu Pengetahuan, Teknologi dan Pendidikan Tinggi, Kementerian Riset, Teknologi dan Pendidikan Tinggi (Kemristekdikti) di Conference Room, Kampus President University, Cikarang, Bekasi. Hadir dalam kegiatan tersebut Dr. Jony Oktavian Haryanto, S.E., M.M., M.A, Rektor dan jajaran Rektorat lainnya, Dekan dan Kepala Program Studi serta segenap dosen.

Dalam paparannya, Prof. dr. Ali Ghufron Mukti, MSc., Ph.D. menjelaskan data kenaikan jumlah penelitian terpublikasi di jurnal internasional Scopus dibandingkan negara lain di ASEAN. “Kenaikan jumlah penelitian Indonesia yang terpublikasi di jurnal internasional karena didukung beberapa faktor yaitu transparansi sistem pengembangan karir dan komposisi angka kredit dosen hingga adanya ‘musim’ kemudahan administrasi mendapatkan gelar Profesor,” jelas Prof. dr. Ali Ghufron Mukti, MSc., Ph.D.

Sebelumnya, dalam sambutan, Dr. Jony Oktavian Haryanto, S.E., M.M., M.A mengingatkan agar seluruh dosen di President University terus meningkatkan kemampuan dan kapasitasnya melebihi standar nasional. “Dosen memegang kunci baik/buruknya kualitas pendidikan di President University. Manajemen President University  berkomitmen untuk terus meningkatkan kualitas dosen,” jelas Jony.