Published: 30 Apr 2018

Bekasi, Indonesia—President University was invited by Pemerintah Daerah (Pemda) Bekasi, through the Office of Women Empowerment,  to lead the Judging Panel for Politics during the search for the “Inspirational Female” for the Regency of Bekasi 2018 (17/4). The jury committee was led by Dr Maria Jacinta Arquisola, PhD, MHRM (Chair), Ms. Witri Elvianti (Secretary), Mrs. Fennieka Kristianto, S.H, M.H, M.Kn, M.A (Member), and Mr. Dindin Dimyati, S.Sos, MM (Member).

The search aimed at recognizing the achievements and efforts of women in implementing programs that would benefit: a) women empowerment; b) protection for mothers and children; c) education; d) health; e) politics, and f) economy. There were more than 24 entries in all of these fields, and in the area of politics, one inspirational woman leader, a former candidate for legislative post in Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Bekasi, was chosen for her work in creating a community-based organization that brings together women entrepreneurs.

Bekasi, Indonesia—President University diundang oleh Pemerintah Daerah (Pemda) Bekasi, melalu Kantor Pemberdayaan Perempuan untuk menjadi memimpin Judging Panel untuk Politik dalam ajang pencarian “Inspirational Female” of Bekasi 2018 (17/4). Panitia juri dipimpin oleh Dr. Maria Jacinta Arquisola, Ph.D, MHRM (Chair), Witri Elvianti (Sekretaris), Fennieka Kristianto, S.H, M.H, M.Kn, M.A (Anggota), dan Dindin Dimyati, S.Sos, MM (Anggota).

Ajang pencarian tersebut bertujuan untuk mengapresiasi pencapaian dan perjuangan wanita dalam menerapkan program yang dapat menguntungkan: a) pemberdayaan wanita; b) perlindungan ibu dan anak; c) pendidikan; d) kesehatan; e) politik; dan f) ekonomi. Terdapat lebih dari 24 pendaftar dalam semua bidang ini, dan di bidang politik, satu pempin wanita inspirasional, seorang mantan kandidat pos legislatif di Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Bekasi, terpilih untuk karyanya dalam membuat organisasi berbasis komunitas yang menyatukan para pengusaha wanita.