Published: 23 Apr 2018

Cikarang, Indonesia—President University hosted PT Astra International Tbk in a seminar titled “Astra talk:  Preparing and Developing Your Career Path with Astra” and was held in Charles Himawan Auditorium, President University located in Jababeka Industrial Estate, Cikarang (12/4). Jovian Louis, Recruitment Analyst of PT Astra International Tbk and approximately 100 students attended the event.

Jovian gave insights on how to be best candidate in the job hunting and how to master interview. "The key is to increase the knowledge about the job we are applying for and also the company. Deep knowledge indicates a person's readiness to apply for the job, " Jovian stated.

Furthermore, there was also a video by one of President University alumnus, Ramsi Dharma (Corporate Organizational Analyst of  PT Astra International Tbk) who shared his experience working in PT Astra International Tbk for 5 years.

The last session was the introduction of Astra First,  the self development program organized by  PT Astra International Tbk. One of President University students, Fernando Van Wis Lee (Management 2015) is one of the awardee shared his experience in Astra First Program.

"We get experience how to become a business consultant. So, as an Astra First we will be given a project to solve the problems owned by one of Astra's subsidiaries. Then, in solving the problem, we are taught using the method adopted by Astra," explained Fernando.

Cikarang, Indonesia—President University menjamu PT Astra International Tbk dalam seminar bertajuk “Astra talk: Preparing and Developing Your Career Path with Astra” dan diadakan di Auditorium Charles Himawan, President University yang berlokasi di Kawasan Industri Jababeka, Cikarang (12/4). Jovian Louis, Analis Rekrutmen PT Astra International Tbk dan sekitar 80 siswa menghadiri acara tersebut.

Jovian memberi wawasan tentang bagaimana menjadi kandidat terbaik dalam pencarian pekerjaan dan bagaimana cara menguasai wawancara. “Kuncinya adalah perbanyak pengetahuan mengenai pekerjaan yang kita sedang lamar dan juga perusahaannya. Pengetahuan yang mendalam menandakan kesiapan seseorang dalam melamar pekerjaan tersebut,” ungkap Jovian.

Selanjutnya, terdapat video oleh salah satu alumnus President University, Ramsi Dharma (Corporate Organizational Analyst PT Astra International Tbk) yang berbagi pengalamannya bekerja di PT Astra International Tbk selama 5 tahun.

Sesi terakhir adalah pengenalan Astra First, program beasiswa pengembangan diri yang diselenggarakan oleh PT Astra International Tbk. Salah satu mahasiswa President University, Fernando Van Wis Lee (Manajemen 2015) adalah salah satu penerima beasiswa yang berbagi pengalamannya dalam Program Astra First.

“Kita mendapatkan pengalaman bagaimana menjadi seorang business consultant. Jadi, sebagai Astra First nanti kita akan diberikan project untuk menyelesaikan permasalahan yang dimiliki oleh salah satu anak perusahaan Astra. Kemudian, dalam menyelesaikan permasalahan tersebut, kita diajarkan menggunakan metode yang diadopsi oleh Astra,” jelas Fernando.