Published: 20 Dec 2017

Cikarang, Indonesia—President University (PresUniv) marked the construction of its newest canteen by symbolically embedding a pile foundation on the PresUniv campus on Wednesday (20/12). Attending the event was the Chairman of Yayasan Pendidikan President University (YPUP) Prof. Dr. Ir. Budi Susilo Soepandji, DEA, Rector PresUniv Jony Oktavian Haryanto, vice rectors, board or chairs of YPUP, as well as a number of lecturers and staffs.

The cafeteria stands on an area of ??698 square meters with a building area of ??1,232 square meters. The canteen will be able to accommodate up to 25 tenants and uses the concept of open space. The construction will consist of 40 feet and 20 feet containers stacked up to three floors. With the concept, it is expected that the canteen will be completed within four months. Dr. Jony Haryanto, Rector PresUniv stated, "This canteen has a good view, because it is located on the banks of the Kalimalang River."

The embed procession was marked by the sound of sirens performed by the Chairman of the Presidential Education Foundation, Prof. Dr. Ir. Budi Susilo Soepandji, DEA. "This canteen is expected not only as a place to eat, but also to be a discussion place among lecturers and students," said Budi Susilo in his inauguration speech.

The event continued with a symbolic pile embed procession and then closed by a joint prayer led by Drs. Teuku Rezasyah, MA, PhD., Dean of the Faculty of Humanities, PresUniv. (SL)

Cikarang, Indonesia—President University (PresUniv) menandai pembangunan kantin terbarunya dengan pemancangan pondasi tiang pancang di kampus PresUniv, Rabu (20/12). Hadir dalam acara tersebut Ketua Yayasan Pendidikan Universitas President (YPUP) Prof. Dr. Ir. Budi Susilo Soepandji, DEA, Rektor PresUniv Dr. Jony Oktavian Haryanto, para wakil rektor dan pengurus yayasan, serta sejumlah dosen dan staf.

Kantin tersebut berdiri di atas lahan seluas 698 meter persegi dengan luas bangunan mencapai 1.232 meter persegi. Dengan luasan tersebut, kantin akan mampu menampung hingga 25 tenant. Kantin tersebut memakai konsep open space. Konstruksinya akan terdiri dari kontainer ukuran 40 feet dan 20 feet yang ditumpuk-tumpuk hingga mencapai ketinggian tiga lantai. Dengan konsep tersebut, diharapkan kantin tersebut selesai dibangun dalam waktu empat bulan. Kata Dr. Jony Haryanto, Rektor PresUniv, “Kantin ini memiliki pemandangan yang bagus, karena berlokasi di tepi Sungai Kalimalang.”

Pemancangan tiang pancang tersebut ditandai dengan membunyikan sirine yang dilakukan oleh Ketua Yayasan Pendidikan Universitas Presiden, Prof. Dr. Ir. Budi Susilo Soepandji, DEA. “Kantin ini diharapkan tidak hanya sebagai tempat makan, tetapi juga sekaligus menjadi tempat berdiskusi antara para dosen, dosen dengan mahasiswa, serta sesama mahasiswa,” kata Budi Susilo dalam sambutan peresmiannya.

Acara dilanjutkan dengan prosesi pemancangan tiang pancang secara simbolik dan kemudian ditutup oleh doa bersama yang dipimpin oleh Drs. Teuku Rezasyah, MA, PhD., Dekan Fakultas Humaniora, PresUniv.