Published: 07 May 2021

During the pandemic, many people are affected. Such as losing their livelihood. To help reduce their burden, a group of students from the Law Study program, President University (PresUniv), guided by Sujana Donandi, Lecturer of Law Study Program, held a charity event, Saturday (1/5).

Sujana confessed that he always craves to develop people around him. One of them is by doing positive activities. "For example, by helping others. Starting from the smallest community, "he said. To realize his ideas, Sujana invited students to have a discussion. Finally, all agreed to hold charity activities by distributing groceries to people in need in the Jababeka area. The fund itself they got from donors. The fundraising was carried out a week before the activity took place.

Through this activity, Sujana hopes that students' social life will increase. He also hopes that this activity can provide experiences that will make students care more about their surroundings. Andryan Maju Kevin Martin Purba, a Law Study Program student from batch 2019, who participated in this charity activity, said that through sharing, he gained valuable experiences. "I became aware that college is not only about grades, but how can I contribute, no matter how small, to society," he stated. (Silvia Desi Betrice. Photo: Andryan)

Aksi Amal Mahasiswa dan Dosen Ilmu Hukum, PresUniv

Selama masa pandemi, banyak masyarakat yang terdampak. Di antaranya, mereka kehilangan mata pecaharian. Untuk membantu mengurangi beban mereka, sekelompok mahasiswa Prodi Ilmu Hukum, President University (PresUniv), dengan bimbingan Sujana Donandi, dosen Prodi Ilmu Hukum, mengadakan kegiatan amal, Sabtu (1/5).

Sujana mengaku, ia selalu rindu mengembangkan orang-orang di sekitarnya. Salah satunya dengan melakukan kegiatan-kegiatan positif. “Misalnya, dengan membantu orang lain. Mulai dari komunitas terkecil,” ujarnya. Untuk merealisasikan gagasannya, Sujana mengajak mahasiswa berdikusi. Akhirnya semua sepakat melakukan kegiatan amal dengan membagikan sembako kepada orang-orang yang membutuhkan di wilayah Jababeka. Dananya mereka peroleh dari para donator. Penggalangan dana dilakukan seminggu sebelum kegiatan berlangsung.

Melalui kegiatan ini, Sujana berharap jiawa sosial mahasiswa meningkat. Kegiatan ini juga ia harapkan dapat memberikan pengalaman yang akan membuat mahasiswa lebih peduli dengan sekitarnya. Andryan Maju Kevin Martin Purba, mahasiswa Prodi Hukum dari batch 2019, yang ikut serta dalam kegiatan amal ini, bercerita bahwa lewat berbagi, ia memperoleh pengalaman berharga. “Saya jadi sadar kalau kuliah bukan hanya soal nilai, tapi bagaimana saya bisa memberikan kontribusi, sekecil apa pun kepada masyarakat,” katanya. (Silvia Desi Betrice. Foto: Andryan)