Published: 21 Jan 2021

To improve the skills of students, the Mechanical Engineering Study Program, President University (PresUniv), held a Solidworks training. This training was held at the CAD Mechanical Engineering laboratory in the Medical City Complex, Jababeka industrial area, Cikarang. The training activity which lasted for two days, Monday-Tuesday (18-19 / 1), was attended by students from batch 2017, 2018, and 2019. During the training, students learned about Solidworks features by trainers from PT Prosinergi Multitama.

This training is very helpful for students. Ismi Syifa Shafiyya, one of the students, revealed that the training made her more familiar with the benefits of the Solidworks application. She said, “This training makes it easier for me to design products using Solidworks. Hopefully this kind of training can be held regularly. " Through this training, Ismi admitted, his ability to apply Solidworks in the fields of design, assembly and drawing of a product has increased.

Solidworks training ends with an exam to assess the extent to which students understand this application. Students who pass the exam will get a certificate from Prosinergi. (Gilang Suryanata, PR team)

Mahasiswa Teknik Mesin Belajar Aplikasi Solidworks

Untuk meningkatkan keterampilan mahasiswanya, Program Studi Teknik Mesin, President University (PresUniv), mengadakan pelatihan Solidworks. Pelatihan ini dilaksanakan di laboratorium CAD Teknik Mesin di Kompleks Medical City, kawasan industri Jababeka, Cikarang. Kegiatan pelatihan yang berlangsung selama dua hari, Senin-Selasa (18-19/1), ini diikuti oleh mahasiswa dari batch 2017, 2018, dan 2019. Selama pelatihan, mahasiswa diberikan materi mengenai fitur-fitur Solidworks oleh trainer dari PT Prosinergi Multitama.

Pelatihan ini sangat membantu mahasiswa. Ismi Syifa Shafiyya, salah satu mahasiswa, mengungkapkan bahwa pelatihan tersebut membuatnya menjadi semakin mengenal manfaat dari aplikasi Solidworks. Katanya, “Pelatihan ini mempermudah saya mendesain produk menggunakan Solidworks. Semoga pelatihan semacam ini dapat diselenggarakan secara rutin.” Lewat pelatihan ini, Ismi mengakui, kemampuannya mengaplikasikan Solidworks dalam bidang design, assembly dan drawing suatu produk menjadi semakin meningkat.

Pelatihan Solidworks diakhiri dengan ujian untuk menilai sejauh mana pemahaman mahasiswa terhadap aplikasi ini. Mahasiswa yang lolos ujian akan mendapatkan sertifikat dari Prosinergi. (Gilang Suryanata, tim PR)