Published: 14 Jan 2020

AIESEC in President University has successfully held Impact Circle, a talk show with the theme of Sustainable Development Goals (SDG) number 8, Decent Work and Economic Growth. Collaborating with the President University Major Association Management Study Program, Impact Circle was held at the Gedung Graha Pariwisata, Wibawa Mukti Stadium, Cikarang on 9 January 2020.

The talk show which discussed the entrepreneurial spirit of the young generation succeeded in drawing the attention of more than 150 participants. There are four speakers who were present to share their experiences namely Head of Division II Economy, Finance, Banking The Indonesian Young Entrepreneurs Association (HIPMI) Bekasi Indah Widiastuti, Head of SME and Cooperative The Indonesian Young Entrepreneurs Association (HIPMI) Bekasi Suhermanto Madilis, Marketing Communication Young on Top Bekasi Dhea Andita Sari, dan Danone Region Coordinator AIESEC Indonesia Asyifa Apsari.

Afner Khrisna Hidayat as the project manager mentioned that Impact Circle specifically raised the theme "The Essence of Entrepreneurship through Volunteering" where the speakers discussed entrepreneurial attitudes, nationalism, education, digital era situations, industrial era 4.0. This talk show also discussed how young people can change the world through volunteer activities that can create new business ideas and be an inspiration to those around them.

Furthermore, Afner revealed that Impact Circle is part of the Winter Project of AIESEC. "Aside from Indonesian young people, this event was also attended by six exchange participants from India, Sri Lanka and Mongolia who were participants of our Winter Project named E-Millenials 2.0," he explained.

After getting valuable insight from the speakers, Impact Circle participants also had the opportunity to have a conversation with exchange participants from India, Sri Lanka, and Mongolia about culture and try some of the special foods they brought from their respective countries. (SL)

Impact Circle: Esensi Kewirausahaan dalam Kegiatan Sukarelawan

AIESEC President University telah sukses menggelar Impact Circle, sebuah gelar wicara yang mengangkat tema Sustainable Development Goals (SDG) nomor 8 yaitu Pekerjaan yang Layak serta Pertumbuhan Ekonomi. Berkolaborasi dengan Himpunan Mahasiswa Program Studi Manajemen President University, Impact Circle dilaksanakan di Gedung Graha Pariwisata, Stadium Wibawa Mukti, Cikarang pada 9 Januari 2020.

Gelar wicara yang membahas sikap kewirausahaan dari generasi muda ini berhasil menarik perhatian lebih dari 150 peserta. Pembicara yang hadir untuk berbagi yaitu Ketua Bidang II Ekonomi, Keuangan, Perbankan Himpunan Pengusaha Muda Indonesia Kota Bekasi Indah Widiastuti, Ketua Bidang UKM & Koperasi Himpunan Pengusaha Muda Indonesia Kabupaten Bekasi Suhermanto Madilis, Marketing Communication Young on Top Bekasi Dhea Andita Sari, dan Danone Region Coordinator AIESEC Indonesia Asyifa Apsari.

Afner Khrisna Hidayat selaku ketua panitia menyebutkan bahwa Impact Circle secara spesifik mengangkat tema “The Essence of Entrepreneurship through Volunteering” dimana para pembicara membahas sikap kewirausahaan, nasionalisme, pendidikan, situasi era digital, era industri 4.0. Gelar wicara ini juga membahas bagaimana para generasi muda dapat mengubah dunia melalui kegiatan sukarelawan yang dapat menciptakan pemikiran penciptaan bisnis baru dan menjadi inspirasi bagi orang disekitarnya.

Lebih lanjut, Afner mengungkapkan bahwa Impact Circle merupakan bagian dari Winter Project yang AIESEC miliki. “Selain anak-anak muda Indonesia, acara ini juga dihadiri oleh enam orang peserta pertukaran dari India, Sri Lanka, dan Mongolia yang merupakan peserta Winter Project kami bernama E-Millenials 2.0,” jelasnya.

Selain mendengarkan pengalaman dari para pembicara, peserta Impact Circle juga berkesempatan untuk mengobrol langsung dengan para peserta pertukaran dari India, Sri Lanka, dan Mongolia mengenai budaya dan mencoba beberapa jenis makanan khas yang mereka bawa dari negara mereka masing-masing. (SL)