Published: 10 Sep 2019

Aside from being an individual being who has physical and spiritual elements, human is also a social being who needs to build a social connection with others through empathy. This has been done by Mr. & Ms. President University Foundation through their visit to Rumah Harapan Indonesia (7/9).

Rumah Harapan Indonesia is a temporary foster house for patients coming from outside of Jakarta, particularly children who are scheduled to receive medical treatment in Jakarta. Rumah Harapan Indonesia offers various facilities and accompanies the children throughout the treatment process.

On the occasion, Mr. & Ms. President University Foundation did not only donate financial aid, but they also devoted their time and energy to play, sing, and share stories to encourage each other. Not only they were inspiring the children who were fighting the illness, the members of Mr. & Ms. President University Foundation were also inspired by their stories. “I had a chance to have a conversation with a mother whose child experience heart diseases. I also directly see the spirit of a child who wants to get well soon so that he can be a doctor and reunited with his family. There are still a lot of stories that encourage me and my friend,” said the Head of Mr. & Ms. President University Foundation Natasya Aline.

Mr. & Ms. President University visit Rumah Harapan Indonesia

In addition, Aline revealed that their visit to Rumah Harapan urges the members of Mr. & Ms. President University Foundation to be more grateful and appreciate what they have right now. At the end of the event, Mr. & Ms. President University Foundation distributed a box filled with the hopes of each child written in the paper. They prayed together so that the hopes in the paper will come true. (NA/SL)

Selain makhluk individu yang memiliki unsur jasmani dan rohani, manusia merupakan makhluk sosial yang perlu membangun koneksi sosial dengan sesama melalui empati. Hal ini yang dilakukan oleh Mr. & Ms. President University Foundation melalui kunjungan ke Rumah Harapan Indonesia (7/9).

Rumah Harapan Indonesia merupakan rumah singgah yang dapat ditempati pasien, khususnya anak-anak dari luar kota yang ingin berobat di Jakarta. Rumah Harapan Indonesia menyediakan berbagai fasilitas dan pendampingan selama proses pengobatan para pasien di Jakarta.

Dalam kesempatan ini, Mr. & Ms. President University Foundation tidak hanya memberikan bantuan materi. Mereka juga meluangkan waktu untuk bermain, bernyanyi bersama, dan saling bercerita agar dapat menguatkan satu sama lain. Tidak hanya menguatkan anak-anak yang sedang berjuang melawan penyakit, para anggota Mr. & Ms. President University Foundation pun ikut dikuatkan setelah mendengarkan kisah mereka. “Saya berkesempatan berbincang dengan seorang ibu yang anaknya mengalami kebocoran jantung. Saya juga melihat langsung semangat seorang anak yang ingin segera sembuh untuk dapat menjadi dokter dan berkumpul kembali dengan keluarganya. Masih banyak cerita perjuangan-perjuangan lain yang menguatkan saya,” ujar Ketua Mr. & Ms. President University Foundation Natasya Aline.

Selain itu, Aline mengaku kunjungan ke Rumah Harapan kali ini membuat para anggota Mr. & Ms. President University Foundation jadi lebih bersyukur dan menghargai apa yang mereka miliki saat ini. Di akhir acara, Mr. & Ms. President University Foundation membagikan sebuah kotak yang diisi kertas bertuliskan harapan dari masing-masing anak. Mereka berdoa bersama agar harapan-harapan dalam kertas tersebut menjadi kenyataan. (NA/SL)