Published: 09 Mar 2017

Cikarang, Bekasi – President University crowned Putu Andika Wira Bangsawan (Management 2016) and Angelia Loreta (Communication 2016) as Mr. & Ms. President University who will act as the Campus Ambassador for a whole year ahead. The Final Night was held at Horison Hotel Jababeka on Monday (6/3) and was attended by approximately 160 participants, including 2nd Runner Up Miss Indonesia 2016, Miss Dian Bernika Silalahi, who was acting as one of the judges, Abang and Mpok Kabupaten Bekasi 2016, Koko Cici Indonesia 2016, Putra Putri Batik Karawang, Mr. & Ms. LSPR, Mr. & Ms. UMN, some of the parents of the finalists, Mr. & Ms. President University 2016 and all of its finalists, and President University students.

Coming from SMAN 4 Singaraja, Bali, Putu Andika Wira Bangsawan, expressed his gratitude when he was chosen as Mr. President University.

“Having the opportunity to share about positive image of President University to public in the future is a privilege for me. I’m so grateful for having this opportunity and I will do my best”, said Wira.

Angelia Loreta was one of the students from SMA Santu Petrus Pontianak whose parents come all the way from Pontianak to witness her as one of the finalists in this beauty peagant. Angel explained their vision as a new Mr. & Ms. President University.

They envision to become the campus ambassador that can give bring positive image for President University by raising the tolerance towards the others and building an established relationships with other campuses’ ambassadors.

“We do realize the challenges in the future would not be easy, however we do remember that we have got a family here. We believe all the finalists for Mr. and Ms. PresUniv 2017 and also our upper foundation would help us in every step of we take and in everything we do. We believe we can make it through together”, explained Angel.

Ms. Dian Bernika Silalahi, the 2nd Runner Up of Miss Indonesia 2016, who was also attending the event as one of the judges shared that she felt impressed by the finalists and couldn’t help but to cancel the agenda she had and stay up until the end.

“I can feel the great atmosphere here and it is such an honor for me to be the judge in this occasion and witness the event directly. I wish the chosen Mr. & Ms. President University can fulfill their vision and missions and be the example for their friends in becoming the better person”, said Dian followed by applause from everyone in the event.

The finalists went through a 1,5 months quarantine process filled with trainings like catwalks, social projects, public speaking, table manner, and even ballroom dance. (AA)

Cikarang, Bekasi – President University memahkotai Putu Andika Wira Bangsawan (Management 2016) dan Angelia Loreta (Communication 2016) sebagai Mr. & Ms. President University yang akan berperan sebagai Duta Kampus selama satu tahun ke depan. Malam Final Mr. & Ms. President University yang bertempat di Hotel Horison Jababeka pada Hari Senin (6/3) dan dihadiri oleh setidaknya 160 hadirin, termasuk Juara 3 Miss Indonesia 2016, Dian Bernika Silalahi yang juga hadir sebagai salah satu juri, Abang dan Mpok Kabupaten Bekasi 2016, Koko Cici Indonesia 2016, Putra Putri Batik Karawang, Mr. & Ms. LSPR, Mr. & Ms. UMN, beberapa orang tua dari para finalis, Mr. & Ms. President University 2016 dan para finalisnya, serta mahasiswa President University.

Berasal dari SMAN 4 Singaraja, Bali, Putu Andika Wira Bangsawan, menunjukkan rasa syukurnya saat ia terpilih menjadi Mr. President University.

“Memiliki kesempatan untuk membagikan citra positif President University ke publik di masa yang akan datang merupakan sebuah tanggung jawab yang istimewa bagi Saya. Saya sangat bersukur dapat mengemban kesempatan ini dan Saya akan melakukan yang terbaik”, ujar Wira.

Angelia Loreta merupakan salah satu siswi dari SMA Santu Petrus Pontianak yang orang tuanya datang dari Pontianak untuk menyaksikannya sebagai salah satu finalis di ajang kecantikan ini. Angel menjelaskan visi mereka sebagai Mr. & Ms. President University yang baru.

Menargetkan untuk menjadi duta kampus yang dapat membawa citra positif bagi President University dengan meningkatkan rasa toleransi terhadap satu sama lain dan membangun hubungan yang kuat dengan duta-duta kampus lainnya.

“Kami menyadari tantangan di masa yang akan datang tidaklah mudah, akan tetapi kami ingat bahwa kami memiliki keluarga di sini. Kami percaya semua finalis Mr. & Ms. PresUniv 2017 dan yayasan di atas kami akan membantu kami dalam setiap langkah yang kami ambil dan dalam setiap hal yang kami lakukan. Kami percaya kami mampu melaluinya bersama”, pungkas Angel.

Miss Dian Bernika Silalahi, Juara Ketiga Miss Indonesia 2016, yang juga menghadiri acara ini sebagai salah satu juri menyatakan bahwa ia merasa kagum pada para finalis dan mengkondisikan untuk membatalkan agenda yang seharusnya ia lakukan dan tinggal sampai akhir.

“Saya dapat merasakan atmosfir yang luar biasa di sini dan hal ini merupakan kehormatan bagi Saya untuk menjadi juri di acara dan menyaksikannya secara langsung. Saya berharap Mr. & Ms. President University yang terpilih dapat memenuhi visi dan misi mereka dan menjadi panutan bagi teman-teman mereka dalam menjadi pribadi yang lebih baik”, ungkap Dian, diikuti dengan tepuk tangan para hadirin.

Para finalis telah melewati proses karantina selama 1,5 bulan yang dipenuhi dengan pelatihan seperti catwalk, proyek sosial, public speaking, table manner, and juga dansa ballroom. (AA)