Published: 08 Mar 2017

Jakarta, Indonesia—President University and  BStartUp (PT Batavia Visi Inovasi) signed an agreement at BStartup’s office in Menara Batavia, Jakarta, on Wednesday (22/2). The meeting attended by the Vice Rector for Partnerships of President University, Dr. Handa S. Abidin, S.H. LL.M, PhD, Director for National Partnership, Marissa Astika, B.Sc., M.B.A, General Manager of BStartUp, Lina Soenarto, and the Director of PT Batavia Visi Inovasi, Muhammad Syarif.

Handa explained that this partnership would help President University’s students to get more knowledge on how to develop a start-up business and gain access to the experts on this field. As an international university with an entrepreneurship spirit, President University truly encourage our students to be creative and think way beyond the box, to help making life easier for many.

“Our final year students in Information Technology and Industrial Engineering Study Programs are encouraged to invent an application/technology as their final project. The partnership with BStartup will facilitate this program to another level by opening up endless opportunities for the students”, said Handa.

BStartup envision becoming a solid connector of business resources and the startup communities by collaborating with the academic partners and international corporations. (SL)

Jakarta, Indonesia—President University bersama dengan BStartUp (PT Batavia Visi Inovasi) menandatangani sebuah perjanjian kerja sama pada 22 Februari 2017 lalu di kantor BStartup di Menara Batavia, Jakarta. Pertemuan tersebut dihadiri oleh Wakil Rektor Bidang Kerja Sama President University, Dr. Handa S. Abidin, S.H. LL.M, PhD, Direktur Kerja Sama Dalam Negeri President University, Marissa Astika, B.Sc., M.B.A, General Manager BStartUp, Lina Soenarto, dan Direktur PT Batavia Visi Inovasi, Muhammad Syarif.

Handa mengatakan bahwa MoU antara President University dan BStartup akan memberikan akses bagi bisnis startup mahasiswa President University. MoU tersebut ditandatangani oleh Muhammad Syarif di kantor BStartUp di Menara Batavia. Sebagai institusi pendidikan tinggi international dan berijwa kewirausahaan, President University mendorong para mahasiswanya untuk menjadi kreatif dan berpikir jauh di luar kotak, untuk membuat hidup lebih baik bagi banyak orang.

“Mahasiswa tingkat akhir kami dalam Program Studi Teknik Informatika dan Teknik Industri didorong untuk menciptakan sebuah aplikasi/teknologi sebagai tugas akhir mereka. Kerja sama dengan BStartup akan memfasilitasi program ini ke level yang berbeda dengan membukakan kesempatan-kesempatan baru bagi para mahasiswa”, ujar Handa.

BStartup bertujuan untuk menjadi penghubung yang kuat antara sumber bisnis dan komunitas startup dengan berkolaborasi dengan rekan-rekan akademis serta perusahaan-perusahaan internasional. (SL)