Published: 19 Feb 2019

Bekasi – 13 February 2019. President University signed Memorandum of Understanding with Osaka University of Tourism Japan at President University’s main campus at Jl. KH Dewantara, Jababeka, Cikarang, Bekasi, Indonesia. President University represented by Handa S. Abidin, Vice Rector for Communication and Partnership while Osaka University of Tourism represented by Tetsuya Otsuka as Director.

The scope of partnerships are as followed: promote the partnerships, education, research, community service and student exchange program.

In his welcome remark, Handa said, “There are hundreds of international students in President University and 2 students are from Japan.” He also hopes good cooperation would be built between President University and Osaka University of Tourism, like student exchange program: President University could receive 100 students from Japan and send 100 students to Japan.

In his speech, Otsuka said: “Tourism is mix academic factory of industry economic, communication, hospitality. Asian is the most popular population in the world, and we already have partnership with almost every country in Asia. It’s important the leader of the world is from Asian country.”

Bekasi – 13 Februari 2019. Setelah mendapat akreditasi A dari BAN-PT di akhir tahun 2018, President University kembali meningkatkan kerja sama internasional dengan bekerja sama dengan Osaka University of Tourism Jepang. Penandatanganan nota kesepahaman ini dilakukan di Kampus President University, Jl. KH Dewantara, Jababeka, Cikarang, Bekasi. President University diwakili oleh Handa S. Abidin selaku Wakil Rektor Bidang Komunikasi dan Kerja Sama dan Osaka University diwakili oleh Tetsuya Otsuka selaku Direktur.

Ruang lingkup nota kesepahaman mencakup: mempromosikan kegiatan kerja sama, pendidikan, penelitian, pengabdian masyarakat dan program pertukaran pelajar.

Penandatangan kerja sama dibuka oleh kata sambutan dari Handa S. Abidin, “Ada ratusan mahasiwa asing yang kuliah di President University dan 2 mahasiswa berasal dari Jepang.” Handa berharap akan terjalin kerja sama yang baik antara President University dan Osaka University of Tourism, “President University bisa menerima 100 mahasiswa dan mengirimkan 100 mahasiswa ke Osaka University.”

Dalam sambutannya, Otsuka menuturkan “di Jepang hanya ada 1 universitas tourism dan mata kuliahnya merupakan gabungan antara ekonomi, komunikasi bisnis dan hospitality. Bangsa Asia adalah populasi yang paling popular di dunia, kami sudah memiliki kerja sama dengan hampir semua negara di Asia. Sangat penting bahwa pemimpin dunia berasal dari negara Asia.”