Published: 03 Aug 2018

Vincentia Sherren is an Accounting Study Program graduate of President University. She and several President University alumni established a start-up business called Nusatalent (www.nusatalent.com), a headhunting service company which specializes on channeling fresh graduates and students who wish to have internship in various companies. Currently, Nusatalent has hundreds of company clients and thousands of prospective employees database.

When in college, Sherren was an active student both in internal and national student organizations, even international. Since the beginning of 2015, Sherren has started to build Nusatalent which at the time was called Rumah Porto. Due to her business, Sherren has rewarded a grant fund from the Ministry of Research, Technology and Higher Education of the Republic of Indonesia.

According to this girl who was born on 17 August 1997, President University is not only a place to study. “I also gain real experience when I was doing the internship and establish many networks during my study at the university,” said Sherren. With the combination of experience and the growing networking channel, Shereen who served as Chief Strategic Officer at Nusatalent is determined to make her company become well-known, not only in the corporates but also in various universities in Indonesia.

Vincentia Sherren (Sherren) adalah lulusan tahun 2018 dari Program Studi Akunting, Fakultas Bisnis, President University. Bersama beberapa alumni President University lainnya, Sherren menggarap bisnis startup Nusatalent (www.nusatalent.com), sebuah headhunting services solution yang khusus menyalurkan lulusan baru dan mahasiswa yang ingin magang ke berbagai perusahaan. Saat ini, Nusatalent sudah memiliki ratusan klien perusahaan dan ribuan database calon karyawan.

Sejak kuliah, Sherren aktif dalam berbagai organisasi kemahasiswaan baik di internal kampus, nasional dan bahkan internasional. Sejak awal 2015, Sherren sudah merintis Nusatalent, yang saat itu masih bernama Rumah Porto. Berkat bisnisnya, Shereen berhasil mendapatkan dana hibah dari Kementerian Ristek Dikti.

Menurut gadis kelahiran 17 Agustus 1997, President University tidak hanya menjadi tempat mencari ilmu. “Saya juga mendapatkan pengalaman riil saat magang kerja dan menjalin banyak relasi selama berada di kampus,” katanya. Dengan kombinasi pengalaman dan jaringan relasi yang terus bertambah, Shereen yang menjabat sebagai Chief Strategic Officer di Nusatalent ini bertekad menjadikan perusahaannya menjadi semakin dikenal, tidak hanya untuk kalangan perusahaan, tetapi juga di berbagai universitas di seluruh Indonesia.