Published: 01 Aug 2018

Paulina is a Management Study Program graduate from President University, born in Jambi on 22 November 1997. Although she has achieved summa cum laude predicate with 4.0 GPA, it does not make this Sumatran girl become arrogant. For Paulina, the achievement was a result of character development during her study, through the earnestness and the willingness to learn, and the spirit to always dare to try new things.

In President University, Paulina was active in the student organization and various national and international competitions. Due to her academic achievements, she has consistently rewarded scholarships since the first year of college; start from PT Astra International Tbk. to China Harbour scholarship.

Currently, Paulina is working as an Equity Analyst in PT Sinar Mas Sekuritas, a company running in investment and capital market in Indonesia. Moreover, she also has experienced internship for eight months in the investment company. "The internship program at President University helped me to find out the suitable career for me and taught me about the real world of work," Paulina said.

Paulina adalah lulusan Program Studi Manajemen, Fakultas Bisnis, President University. Gadis kelahiran Jambi, 22 November 1997. Meski berhasil meraih predikat summa cum laude dengan Indeks Prestasi Kumulatif (IPK) 4.0., anak rantau dari Sumatera ini tidak menjadi besar kepala. Bagi Paulina, prestasinya selama kuliah diperoleh berkat pengembangan karakter yang ia peroleh, yaitu melalalui kesungguhan dan kemauan belajar, serta semangat untuk selalu berani mencoba hal-hal yang baru.

Di President University, Paulina aktif di organisasi kemahasiswaan dan berbagai ajang kompetisi tingkat mahasiswa tingkat nasional dan internasional. Berkat prestasi akademiknya, ia menjadi “langganan” beasiswa sejak tingkat pertama kuliah. Mulai dari beasiswa masuk dari PT Astra International Tbk. hingga China Harbour.

Saat ini Paulina sudah bekerja sebagai Equity Analyst di PT Sinar Mas Sekuritas, perusahaan yang bergerak di bidang investasi dan pasar modal di Indonesia. Berkat keunggulan akademik dan karakternya, tak sulit bagi Paulina untuk mendapatkan pekerjaan. Ditambah lagi ia juga pernah menjalani proses magang selama delapan bulan di perusahaan investasi. “Program magang di President University sangat membantu saya untuk mencari tahu karier yang cocok dan mengajarkan saya tentang dunia kerja yang sesungguhnya,” ungkap Paulina.