Published: 19 Jul 2019

Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (AIESEC) President University in collaboration with International Students Affairs (ISA) President University welcomed 34 Exchanged Participants (EP) at President University. The participants came from various countries like the UK, France, Belgium, South Korea, People's Republic of China, Vietnam, Morocco, Taiwan, Hongkong, Lebanon, Egypt, Thailand, India, Canada, Denmark, and Algeria. The opening program was held in Charles Himawan Auditorium President University on July 15, 2019.

For approximately eight weeks, they will be joining global volunteering programs by AIESEC that take places in Bekasi and its surrounding cities. Besides that, they will also be joining the Summer Course program that is managed by International Students Affairs while they are in President University. International Student Affairs will provide them with free classes on Bahasa Indonesia untuk Penutur Asing (BIPA), drawing batik, and playing gamelan.

AIESEC President University has been established since 2011 and is the only AIESEC branch in Bekasi. AIESEC itself is a non-profit organization that focuses on building leadership character and concern on sustainable development goals (SDGs) and has branches all over the world.

AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales atau Asosiasi Mahasiswa Internasional di bidang Ekonomi dan Perdagangan) President University bekerja sama dengan Biro Kemahasiswaan Asing President University menyambut kedatangan 34 peserta program pertukaran relawan global di President University. Para peserta datang dari berbagai negara di dunia seperti Inggris, Perancis, Belgia, Korea Selatan, Tiongkok, Vietnam, Maroko, Taiwan, Hongkong, Libanon, Mesir, Thailand, India, Kanada, Denmark dan Aljazair. Acara pembukaan diadakan di Auditorium Charles Himawan President University pada 15 Juli 2019.

Selama kurang lebih delapan minggu, mereka akan mengikuti program relawan yang kegiatannya diadakan di Bekasi dan kota-kota sekitarnya. Selain itu, mereka juga akan mengikuti program Summer Course yang dikelola oleh Biro Kemahasiswaan Asing selama mereka di President University. Peserta juga akan mengikuti kelas Bahasa Indonesia untuk Penutur Asing (BIPA), membuat batik, and bermain gamelan.

AIESEC President University telah berdiri sejak 2011 dan merupakan satu-satunya cabang AIESEC di Bekasi. AIESEC sendiri merupakan organisasi non-profit yang bertujuan untuk mengasah kepemimpian anak muda di dunia. Program-program organisasi ini fokus kepada tujuan pembangunan berkelanjutan (sustainable development goals) dan memberdayakan anak muda untuk perdamaian dan pemenuhan potensi manusia.