Published: 17 May 2019

“Happiness does not result from what you get but from what you give”

-Ben Carson

Each person must have hopes they want to achieve. Starting from these simple thought, President University Student Union held a charity event named Grant of Hopes (GoH). This event aimed to help people in Tugumukti Village, Burarang Mount, Bandung get a proper education.

50 volunteers from President University students joined the event which was held from April 29 to May 1, 2019. They lived in this village for three days with a mission to improve children’s knowledge through many interactive activities, such as games, music class, and watch a movie. “Hopefully we can make people in Tugumukti Village aware of the importance of education,” said Andreas Wicaksono, the Project Manager of Grant of Hopes. Besides teaching the children, the volunteers also built a library and give a donation of money, books, clothes, and school bags.

“In line with the theme “Share Happiness in Togetherness”, we hope that our presence can bring happiness for them,” Andreas continued. By being a blessing for the people in Tugumukti Village, this event has succeeded in making the volunteers aware of the beauty of sharing. (MS/PR)

“Kebahagiaan bukanlah hasil dari apa yang kita dapat namun dari apa yang kita beri”

-Ben Carson

Setiap orang pasti memiliki harapan yang ingin mereka capai dan wujudkan, baik itu harapan besar maupun kecil.  Berawal dari pemikiran sederhana tersebut, Badan Eksekutif Mahasiswa Universitas Presiden mengadakan Grant of Hopes (GoH). Tujuan dari acara ini adalah untuk mewujudkan harapan warga Desa Tugumukti, Gunung Burarang, Bandung mendapatkan pendidikan yang layak.

50 relawan mahasiswa yang datang dari berbagai fakultas mengikuti acara yang diadakan pada tanggal 29 April - 1 Mei 2019. Mereka tinggal selama 3 hari 2 malam di desa tersebut dengan misi meningkatkan pengetahuan anak-anak melalui berbagai kegiatan interaktif, seperti permainan, kelas musik dan menonton film bersama. “Semoga kehadiran kami dapat menyadarkan warga akan pentingnya pendidikan,” ujar Andreas Wicaksono selaku Ketua Pelaksana GoH 2019. Selain mengajar, para relawan juga membangun perpustakaan dan menyalurkan donasi berupa uang tunai, buku, baju dan tas sekolah.

“Sesuai dengan temanya Share Happiness in Togetherness, kami ingin kehadiran kami dapat membawa kebahagiaan kecil bagi mereka,” lanjut Andreas. Tidak hanya menjadi berkat bagi warga desa Tugumukti, acara ini juga berhasil membuat para relawan sadar akan indahnya berbagi. (MS/PR)