Published: 11 Mar 2019

President University successfully held Seminar Nasional Pakar on Saturday, March 2, 2019. This seminar is the 4th consortium which is held annually by several State and Private Universities throughout Indonesia. There were around 150 papers from 35 institutions in Indonesia presented in this seminar.

This year, the seminar was held in two places at the same time. For the Jabodetabek area, it was held at Trisakti University, while the parallel classes were held in at Lancang Kuning University, Riau, Sumatra. In the future, the consortium organizers agreed to hold a Seminar Nasional Plus and International Seminar indexed by Scopus.

President University collaborated with Universitas Trisakti, Institut Teknologi Indonesia, Universitas Negeri Yogyakarta, Universitas Satya Negara, Swiss German University, Universitas Mercu Buana, Universitas Lancang Kuning, Universitas Islam Kalimantan Syaikh Muhammad Arsyad Al-Banjari, Sekolah Tinggi Teknologi Texmaco and several other institutions.

President University sukses menyelenggarakan Seminar Nasional Pakar pada hari Sabtu tanggal 2 Maret 2019 yang lalu. Seminar ini adalah konsorsium ke-4 yang rutin diselenggarakan setiap tahunnya bersama dengan Universitas Negeri serta Swasta di seluruh Indonesia. Terdapat hampir 150 makalah dari 35 institusi di Indonesia yang dipaparkan dalam seminar ini.

Pada tahun ini, seminar diselenggarakan di dua tempat sekaligus dengan waktu pelaksanaan yang sama. Untuk wilayah Jabodetabek diselenggarakan di Universitas Trisakti, sementara itu untuk kelas paralel dilaksanakan di wilayah Sumatera yaitu di Universitas Lancang Kuning, Riau. Kedepannya Universitas penyelenggara konsorsium ini sepakat untuk menyelenggarakan Seminar Nasional Plus dan Seminar Internasional terindeks Scopus.

Pada konsorsium tersebut President University bekerjasama dengan Universitas Trisakti, Institut Teknologi Indonesia, Universitas Negeri Yogyakarta, Universitas Satya Negara, Swiss German University, Universitas Mercu Buana, Universitas Lancang Kuning, Universitas Islam Kalimantan Syaikh Muhammad Arsyad Al-Banjari, Sekolah Tinggi Teknologi Texmaco dan ada beberapa institusi lainnya.