Published: 14 Nov 2018

Law Study Program students of President University attended a socialization by Otoritas Jasa Keuangan (OJK) on Consumer Protection which was held in President University campus (8/11). The event was part of roadshow by OJK to educate students on financial literacy. Hudiyanto (Deputy Director of Consumer Protection OJK), Jourdan Kamal (Founder and CEO of Maubelajarapa.com), Zenny Rezania, S.H., M.H (Head of Law Study Program), and approximately 70 students and lecturers attended the event.

Mahasiswa Program Studi Hukum President University menghadiri sosialisasi Otoritas Jasa Keuangan (OJK) tentang Perlindungan Konsumen yang diadakan di kampus President University (8/11). Acara ini merupakan bagian dari roadshow oleh OJK untuk mendidik mahasiswa tentang literasi keuangan. Hudiyanto (Wakil Direktur Perlindungan Konsumen OJK), Jourdan Kamal (Pendiri dan CEO Maubelajarapa.com), Zenny Rezania, S.H., M.H (Kepala Program Studi Hukum), dan sekitar 70 mahasiswa dan dosen menghadiri acara tersebut.

Hudiyanto explained that financial technology is rapidly growing in the society a new platform of financial activities with easier and faster system. He also mentioned to be careful to use a platform that is not supervised by OJK because when the consumer encounter a dispute with the platfom, OJK has no authority to interfere it and defend the customer.

Hudiyanto menjelaskan bahwa teknologi keuangan berkembang pesat di masyarakat sebagai platform baru kegiatan keuangan dengan sistem yang lebih mudah dan lebih cepat. Dia juga menyebutkan untuk berhati-hati menggunakan platform yang tidak diawasi oleh OJK karena ketika konsumen menghadapi perselisihan dengan platfom tersebut, OJK tidak memiliki kewenangan untuk mengintervensi dan membela pelanggan.

Meanwhile, Jourdan Kamal shared his experience in building his business and financial management for generations of millenials.

Sementara itu, Jourdan Kamal berbagi pengalamannya dalam membangun bisnis dan manajemen keuangan untuk generasi millenials.

The event closed with the handover of the token of appreciation and photo session.

Acara ditutup dengan penyerahan tanda penghargaan dan sesi foto.