Published: 14 Sep 2018

Last week (7/9), Law Study Program of President University in cooperation with President Legal Clinic (PLC), Pengadilan Agama Cikarang, DPC PERADI Cikarang organized an event “Electronic-Court: To Realize Modern Justice”. The event was held in B-Building of President University and was attended by Handa S. Abidin, S.H., LL.M., Ph.D., Vice Rector for Communication and Partnership of President University, Dr. Acep Saifudin S.H, M.H, Chairperson of Pengadilan Agama Cikarang, all lecturers and students of the Law Study Program and also several lawyers of DPC PERADI Cikarang. According to Dr. Acep Saifudin S.H, M.H, the function of e-court application are range from case administration services, case administration registrations, parties' invitation, issuance of decision copies, administrative governance, and payment of court fees are done electronically / online. "The aim of implementing e-court could make the judiciary more modern and efficient," explained Acep Saifudin.

Pekan lalu (7/9), Program Studi Hukum, President University bekerjasama dengan President Legal Clinic (PLC), Pengadilan Agama Cikarang dan DPC PERADI Cikarang menyelenggarakan kegiatan Sosialisasi E-Court: Guna Mewujudkan Peradilan Modern. Kegiatan tersebut dilaksanakan di Gedung B, President University dan dihadiri oleh Handa S. Abidin, S.H., LL.M., Ph.D., Wakil Rektor Bidang Kerjasama dan Komunikasi President University, Dr. Acep Saifudin S.H, M.H, Ketua Pengadilan Agama Cikarang, segenap dosen dan mahasiswa Program Studi Hukum serta beberapa pengacara anggota DPC PERADI Cikarang. Menurut Dr. Acep Saifudin S.H, M.H, aplikasi e-court berfungsi mulai dari layanan administrasi perkara, pendaftaran administrasi perkara, pemanggilan para pihak, penerbitan salinan putusan, dan tata kelola administrasi, pembayaran biaya perkara yang seluruhnya dilakukan secara elektronik/online. “Tujuan pelaksanaaan e-court dapat membuat peradilan menjadli lebih modern dan efisie,” jelas Acep Saifudin.