Published: 28 May 2018

Thursday 24th May 2018 has become one of the great moments for President University students, especially the students of Management Study Program because they had a chance to visit Corporate University of PT Bank Negara Indonesia Tbk (BNI 46). They are approximately 40 students and it was led by Dr. Dra. Genoveva, M.M., Head of Management Study Program and J.B. Susetiyo, Director of Internship Career Center (ICC). "Thank you for BNI 46 who received our students especially to learn about the banking transition in business disruption era due to the advances in digital technology," said Genoveva.

BNI 46’s representative, Mohammad Raleby welcomed all of us warmly as well as from Learning Experience & Operations Deputy Division Head and Anang Fauzi, Division Head of Electronic Banking and some employees of BNI 46.

On the presentation session, Anang explained that a lot of changes occur in BNI 46 due to the entry of the banking world in the digital era. "Some changes in BNI 46 on business disruption era is creating new banking experiences through some new channel of banking services and develop the digital services for the community in society, " said Anang.

One of BNI 46 products and services which is growing rapidly in the digital age is YAP (Your All Payment). "YAP is a mobile application from BNI 46 which makes all payment transactions of customers become easier," said Anang. YAP Transactions uses QR Code scanner, so the customer can make payments without cash, easy and safe. YAP applications can be obtained and installed on Android and Apple mobile phone.

In the business disruption era and digital banking, Anang reminded the students in order to prepare themselves. What preparation that should be done so that the students can compete in the digital banking era can be seen in the video's link below:

Kamis, 24 Mei 2018, menjadi salah satu momen berharga mahasiswa President University khususnya mahasiswa dari Program Studi Management karena mereka dapat berkunjung ke Corporate University PT Bank Negara Indonesia Tbk (BNI 46).  Rombongan mahasiswa berjumlah sekitar 40 orang dan dipimpin oleh Dr. Dra. Genoveva, M.M., Kepala Program Studi Management dan J.B. Susetiyo, Director Internship Career Center (ICC). “Terima kasih untuk BNI 46 yang bersedia menerima mahasiswa kami untuk belajar tentang transisi dunia perbankan di era disrupsi bisnis akibat kemajuan teknologi digital,” jelas Genoveva.

Dari pihak BNI 46 diterima dengan ramah oleh Mohammad Raleby, Learning Experience & Operations Deputy Division Head dan Anang Fauzi, Pemimpin Divisi Electronic Banking BNI dan beberapa pegawai BNI 46 terkait lainnya.

Dalam sesi presentasi, Anang menjelaskan banyak perubahan yang terjadi dalam BNI 46 akibat masuknya dunia perbankan di era digital. “Beberapa perubahan di BNI 46 pada era disrupsi bisnis adalah menciptakan new banking experiences melalui beberapa channel layanan perbankan baru dan mengembangkan layanan digital bisnis terhadap komunitas yang ada di masyarakat” jelas Anang.

Salah satu produk dan layanan BNI 46 yang sedang tumbuh pesat di era digital adalah YAP (Your All Payment). “YAP adalah aplikasi mobile dari BNI 46 yang menjadikan semua transaksi pembayaran konsumen menjadi lebih mudah,” jelas Anang. Transaksi YAP menggunakan QR Code scanner, sehingga konsumen dapat melakukan pembayaran tanpa uang tunai, mudah dan aman. Aplikasi YAP dapat diperoleh dan diinstal dalam handphone Android dan Apple.