Published: 25 May 2018

Cikarang, Indonesia—Friday (25/5), President University in collaboration with PT Toyota Motor Manufacturing Indonesia held  "Toyota Campus Hiring" which was located at President University campus, Cikarang. This event aims to filter out students who have the potential to become interns at PT Toyota Motor Manufacturing. Attending the event, Nur Fitriani (Human Resource Division of PT Toyota Motor Manufacturing) and approximately 50 students.

In this event, students are introduced to PT Toyota Motor Manufacturing through a presentation from Istari Nur Fitriani to provide deeper knowledge about the company. Furthermore, the participants took a written test and an interview session which if they pass the test, participants will have the opportunity to become an intern in PT Toyota Motor Manufacturing.

According to Istari, President University students have a good relationship with PT Toyota Motor Manufacturing and are the main source for recruiting prospective employees. "Students interns will be trained as employees and after the internship period is over, the students will have the opportunity to become permanent employees if the performance is good," Istari said.

Cikarang, Indonesia—Jumat (25/5), President University berkolaborasi dengan PT Toyota Motor Manufacturing Indonesia menyelenggarakan “Toyota Campus Hiring” yang dilaksanakan di kampus President University, Cikarang. Acara ini bertujuan untuk menyaring mahasiswa yang berpotensi untuk menjadi peserta magang di PT Toyota Motor Manufacturing. Turut hadir dalam acara ini, Istari Nur Fitriani (Human Resource Division PT Toyota Motor Manufacturing) dan setidaknya 50 mahasiswa.

Dalam acara ini, mahasiswa diperkenalkan dengan PT Toyota Motor Manufacturing melalui paparan dari Istari Nur Fitriani yang bertujuan untuk memberikan pengetahuan lebih dalam mengenai perusahaan tersebut. Setelah itu, para peserta melakukan tes tulis dan tes wawancara yang kemudian apabila dinyatakan lulus, para peserta berkesempatan untuk menjadi peserta magang di PT Toyota Motor Manufacturing.

Menurut Istari, mahasiswa President University mempunyai hubungan yang baik dengan PT Toyota Motor Manufacturing dan merupakan sumber utama untuk perekrutan calon karyawan. “Mahasiswa magang akan dilatih sebagaimana karyawan dan apabila setelah masa magang telah habis dan performa yang ditunjukan baik, maka mahasiswa tersebut berkesempatan untuk bisa menjadi karyawan tetap,” ungkap Istari.